В Олександрії боротимуться з бродячими тваринами гуманними методами

08.12.2017 00:00:009 переглядівАвтор: admin
/news/19605-v-oleksandriyi-borotimutsya-z-brodyachimi-tvarinami-gumannimi-metodami

В Олександрії боротимуться з бродячими тваринами гуманними методами

Олександрійська влада спільно з громадською організацією “Друг” розробили “Програму регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста Олександрії на 2018-2020 роки”. Її головною метою є зменшення кількості бродячих тварин та створення безпечних умов для жителів міста гуманними методами.

Про це повідомляють “Олександрійські новини” із посиланням на текст проекту рішення
Олександрійської міської ради.

Цього разу до боротьби з бродячими тваринами, в першу чергу собаками, підійшли ґрунтовно. Влада визнає, що їхнє знищення не лише суперечить моралі, але й виявилося цілком неефективним: місце вбитих собак просто займають нові.

Тому даною Програмою пропонується безпритульних тварин після відлову не вбивати, а стерилізувати, щеплювати, обробляти від паразитів, ідентифікувати і відпускати назад у “природне” середовище. Таким тваринам будуть надавати спеціальний статус – “санітарної собаки міста”. Інший варіант – віддавати оброблених тварин тим, хто готовий взяти їх під опіку.

Програма також передбачає створення бази даних бродячих тварин і роботу опікунів, які слідкуватимуть за конкретними тваринами і зграями. Важливим моментом, згаданим в документі, є те, що стороннім особам та організаціям (так званим “доґхантерам”) повністю забороняється відловлювати та вбивати безпритульних тварин.

Програма встановлює чіткі вимог до тих, хто може займатися відловом тварин. Ці працівники не мають перебувати на обліку з приводу психічних хвороб, алкоголізму і наркоманії, а також не можуть мати доведених фактів жорсткого поводження з тваринами в минулому.

“До вилову безпритульних тварин не допускаються особи, що проявляють жорстоке поводження з тваринами. Підставою усунення працівника з вилову безпритульних тварин від роботи може бути одноразове грубе порушення правил гуманного ставлення до тварин”.

Окремо виписане і питання усипляння тварин.

“Евтаназія безпритульної тварини проводиться виключно у разі травми або хвороби, що не сумісні з життям та у разі агресивності, що не підлягає корекції. Рішення про необхідність евтаназії безпритульної тварини приймає спеціальна комісія, до складу якої обов’язково входить ветеринарній лікар. До складу такої комісії включається за необхідністю фахівець-кінолог та опікун тварини (за наявністю). Забороняються негуманні, хворобливі методи евтаназії тварин”.

Крім того, згідно Програми, з наступного року в Олександрії з’являться “Правила утримання собак та котів у м. Олександрія згідно змін чинного законодавства”. Імовірно, вони стимулюватимуть людей більш відповідально ставитися до утримання тварин вдома.

Якщо “Програму регулювання чисельності безпритульних тварин” затвердять депутати Олександрійської міськради, то щороку на її реалізацію планується виділяти в середньому по 964 000 гривень. Та чи вистачить цих коштів – питання відкрите. Зокрема з урахуванням того, що Програма передбачає утримання в притулку ГО “Друг” 500 тварин, а їх там вже сьогодні ледве не більше.

Фото: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: