Дружина прокурора області отримає 10 гектарів землі в Олександрії для сонячної електростанції

12.10.2017 00:00:0014 переглядівАвтор: admin
/news/19147-druzhina-prokurora-oblasti-otrimae-10-gektariv-zemli-v-oleksandriyi-dlya-sonyachnoyi-elektrostanciyi

Електричну станцію на сонячних батареях може збудувати на землях колишньої ТЕЦ 1-2 – вугільного підприємства міста Олександрії фірма, власниками якої є дружина прокурора Кіровоградської області та підприємець з Олександрії.

Проект рішення міськради, відповідно до якого землі запасу нашого міста площею 10 га по вулиці Кільцевій віддадуть товариству з обмеженою відповідальністю «Автотехпром», опубліковано на офіційному сайті міськради. Саме за вказаною адресою знаходяться залишки колишньої ТЕЦ 1-2 та місцина, де була Байдаківська брикетна фабрика.

Власниками ТОВ «Автотехпром» із внеском у розмірі 2,9 мільйони є Анжеліка Коваленко – дружина прокурора Кіровоградської області, який тривалий час був прокурором міста Олександрії, – та підприємець Костянтин Компанієць із внеском 7,1 мільйона гривень.

У щорічній декларації прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко зазначив родинні стосунки із Анжелікою Коваленко. У декларації зазначено, що саме вона є на 29% власником «Автотехпрому». Вона ж є засновником ТОВ «Вімексім трейд» із адресою у місті Хмельницький, де основним видом діяльності вказана оптова торгівля зерном.

У декларації прокурора області не зазначено, але у відкритій базі даних он-лайн Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є інформація про те, що А. Коваленко є власницею ще однієї олександрійської фірми ТОВ «Комерційна фірма ЛК».

Імовірно, ці зміни не відображені через те, що державна реєстрація відбулась лише 14 серпня 2017 року. Головним напрямком діяльності нової фірми задекларовано оптову торгівлю «твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами», тобто бензином, брикетами чи автогазом.

Цікаво зазначити, що умови на яких міська рада планує погодити «місце розташування земельної ділянки», пільгові – 50 років і без проведення конкурсу.

Безконкурсна передача землі відбувається відповідно до Земельного кодексу України у виключних випадках. Практично у всіх інших випадках проводяться земельні торги на придбання чи оренду земельних ділянок.

Фото умовне – Gigaom

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: