В Олександрії чоловік однієї очільниці управління продав іншому управлінню кондиціонери по «дружній» ціні

06.10.2017 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/news/19102-v-oleksandriyi-cholovik-odnieyi-ochilnici-upravlinnya-prodav-inshomu-upravlinnyu-kondicioneri-po-druzhnijj-cini

В Олександрії чоловік однієї очільниці управління продав іншому управлінню кондиціонери по «дружній» ціні

Придбання кондиціонерів для міського палацу культури «Світлопільський» відбулось, імовірно, за завищеною ціною. Вартість придбання кондиціонерів не співпадає з ринковою ціною, яку пропонують інші постачальники. Різниця у сторону збільшення може бути на рівні 50 тисяч гривень.

Інформація про придбання кондиціонерів є у системі «Прозорро», що є відкритим ресурсом, який пропонує доступ до всієї інформації з центральної бази даних про електронні тендерні торги України.

Відповідно до договору на постачання кліматичного обладнання, укладеного начальником управління культури і туризму Олександрійської міської ради Вікторією Чернецькою та директором ТОВ «Гольфстрім-енерго» Сергієм Фуртаком, постачання чотирьох кондиціонерів IDEA ICC-36HR-SA6-N коштувало міському бюджету 192 тисячі гривень.

Варто зазначити, що віднайти згадану модифікацію кондиціонерів не вдалось на офіційному сайті виробника та його представників в Україні, оскільки до маркування має додаватись цифра 1. Саме кондиціонери із модифікацією ICC-36HR-SA6-N1 пропонуються за ціною не вище 38 тисяч гривень у різних постачальників, а один із популярних продавців побутової техніки реалізує кондиціонер за ціною 36,4 тис. грн. Таким чином, різниця між виявленими журналістами «Олександрійських новин» ринковими пропозиціями та придбанням міської влади через звіт про укладений договір складає близько 50 тисяч гривень.

Договір на витрачання бюджетних коштів для придбання за неринковою ціною підписали начальник управління В. Чернецька та комерсант С. Фуртак, який є чоловіком начальника управління забезпечення діяльності міської ради Л. Фуртак. Про ці родинні зв’язки зазначено у е-декларації
чиновниці за 2016 рік. Цікавим є те, що у згаданій декларації чомусь не вказано про отримання будь-якого доходу С.Фуртаком, крім отримання коштів з оренди та пенсії, хоча він є власником та керівником підприємства з 2010 року. Не зовсім є зрозумілим і те, яким чином фірма, на якій директор не мав власного доходу, змогла постачати кондиціонери по неринковій ціні комунальному палацу культури. Імовірно, що стимулом для укладення згаданого договору було знайомство та особисті стосунки двох очільниць управлінь Олександрійської міської ради Л. Фуртак та В. Чернецької.

Тендерної документації, як це зазвичай буває під час закупівлі товарів та послуг управлінням культури і туризму Олександрійської міської ради в цій закупівлі теж немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що управління культури і туризму Олександрійської міської ради закупляє дорогі товари і послуги без тендерної документації виключно на безконкурсній основі.

Фото – ideaaircon.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: