14 депутатів Олександрійської міськради проголосували за скасування нових житлових тарифів

08.09.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/18894-14-deputativ-oleksandrijjskoyi-miskradi-progolosuvali-za-skasuvannya-novikh-zhitlovikh-tarifiv

14 депутатів Олександрійської міськради проголосували за скасування нових житлових тарифів

Олександрійська міська рада спробувала скасувати нові підвищені тарифи за квартплату, які встановив виконавчий комітет 6 липня цього року. Голосів 14 із 33 присутніх депутатів виявилося недостатньо, аби повернути в Олександрію попередні розцінки за комунальні послуги.

Відповідна сесія міської ради відбулася сьогодні, 8 вересня.

Тарифне питання викликало сьогодні найбільше суперечок та дискусій у сесійній залі. Автор проекту щодо скасування нового тарифу, депутат від фракції “Солідарність” Віталій Заріцький навів досить багато аргументів щодо безпідставності, на його думку, підвищення розцінок. Головні положення його виступу можна підсумувати так: тарифи виконком встановив за непрозорою процедурою; у них є істотні помилки, що можуть призвести до непотрібних видатків із сімейних бюджетів олександрійців; а усі спроби перевірити об’єктивність та економічну обґрунтованість нових тарифів зустріли спротив тих, хто їх ухвалював та розробляв.

Таким чином, депутатам не залишилося ефективних механізмів контролю та перевірки, тому вони й вирішили скасувати рішення виконавчого комітету на черговій сесії міськради. Тобто, ініціатори голосування виступають не проти необхідності справедливих тарифів, а проти того, що їх ухвалили за “зачиненими дверима”, абсолютно не поцікавившись думкою містян.

Натомість на захист підвищення тарифів стали представники Опозиційного блоку, Батьківщини і Сили людей. Зокрема, заступник міського голови Л. Давиденко в усіх проблемах звинуватила центральні органи влади України, пригадавши чомусь і підвищення курсу долару, і окупацію Криму та ОРДЛО. Серйозних же аргументів, підкріплених економічними розрахунками, захисники підвищення тарифів майже не навели. За їх словами, зростання мінімальної зарплати та цін на електрику достатньо для того, щоб підвищити квартплату для олександрійців на третину. Це ж саме стосується і закидів про порушення процедури ухвалення нових тарифів.

За результатами бурхливого обговорення проект рішення про скасування нової квартплати не змогли навіть прийняти за основу. 14 голосів за відміну підвищених тарифів, які забезпечили фракція “Солідарності” у повному складі – Андрій Коломійцев, Іван Баранов, Володимир Хірса, Михайло Сулятицький, Ярослав Мацак, Микола Острівний, Віталій Заріцький, Сергій Ракута, фракція “Самопомочі” – Михайло Матвієнко, Дмитро Колісник, Юрій Бойко, Микола Воробченко, представники “УКРОПУ” – Сергій Мельник та “Радикальної партії” Микола Смакула, виявилося недостатньо.

Нагадаємо, нові тарифи вступили в дію 11 серпня, а Олександрійський суд скасував
тарифи від 2011 та 2016 років.

Ілюстрація – atn.ua       

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: