В Олександрійській школі першокласники навчатимуться за пілотною програмою

16.08.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/18707-v-oleksandrijjskijj-shkoli-pershoklasniki-navchatimutsya-za-pilotnoyu-programoyu

Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів №15 в Олександрії стане першою школою міста, у якій викладатимуть за “Новим державним стандартом початкової освіти”. Участь у пілотному проекті, який запустять у ста школах України, візьмуть 2 перші класи. Крім ЗНЗ № 15, до проекту приєднаються ще три школи Кіровоградщини: “НВО №25 природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання “Ліра” міста Кропивницького, спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 міста Світловодська та “Гімназія – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №1” Бобринецької ОТГ.

Відповідну інформацію оприлюднила
Кіровоградська ОДА за результатами селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року, яка відбулася вчора, 15 серпня.

Пілотний проект “Новий державний стандарт початкової освіти” передбачає зміну підходу до навчання та виховання школярів. Учителі, які пройшли відповідні тренінги, займатимуться з першокласниками за принципами дослідно-експериментальної діяльності з використанням нового обладнання.

Відповідно до “Концепції нової української школи”, нова система шкільної освіти буде спрямована на розвиток таких компетентностей* як: спілкування державною і рідною мовами; спілкування іноземними мовами; математичної грамотності; компетентності в природничих науках і технологіях; інформаційно-цифрової компетентності; уміння вчитися впродовж життя; підприємливості тощо. Таким чином випускник має закінчити школу із готовністю застосовувати набуті знання на практиці та уміти адаптуватися до мінливих умов сучасного світу.

Планується широко застосовувати новітні методи викладання, засновані на співпраці (ігри, проекти – соціальні, дослідницькі, експерименти, групові завдання тощо), а учитель має стати справжнім партнером та товаришем для школяра.

У початковій школі процес навчання намагатимуться максимально адаптувати до потреб та можливостей учнів. Зокрема, навчальні завдання і час на їхнє виконання будуть визначатися відповідно до індивідуальних особливостей школярів. Обсяг домашніх завдань буде обмежено. Навчання буде організовано через діяльність, ігровими методами як у класі, так і поза його межами. Також буде запроваджено описове формувальне оцінювання, а традиційних оцінок не буде, щоб підтримувати в кожному учневі впевненість і мотивацію до пізнання.

Із коротким викладом “Концепції нової української школи” можна ознайомитися у презентації.

* Комбінація знань, способів мислення, поглядів, цінностей, навичок, умінь, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність.  

Фото – school118.at.ua

Ілюстрація – презентація МОН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: