Голова комісії з ЖКХ пропонує скасувати нові тарифи в Олександрії та встановити їх розумний рівень

24.07.2017 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/news/18526-golova-komisiyi-z-zhkkh-proponue-skasuvati-novi-tarifi-v-oleksandriyi-ta-vstanoviti-yikh-rozumnijj-riven

Винести на чергову чи позачергову сесію міської ради питання скасування рішення про затвердження нового рівня тарифів на житлово-комунальні послуги пропонує голова профільної депутатської комісії міської ради М. Сулятицький.

Про це він повідомив «Олександрійським новинам» за результатом дослідження питання чергового запланованого на 6 серпня підвищення тарифів в місті.

«6 серпня ці тарифи, які прийняв виконком, можуть вступити в силу, але у мене є обґрунтовані сумніви щодо доцільності такого рішення. Проаналізувавши ситуацію я, як голова депутатської комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, неодноразово намагався провести засідання комісії з цього питання. За десять днів я намагався чотири рази скликати засідання. Про скликання комісії і участь депутатів особисто домовлявся із депутатами, проте троє з членів комісії на засідання так і не з’являлись. Моя особиста думка така: три депутати Олександр Долгіх, Олег Холохоленко, Валентин Жежеря, ігнорують засідання комісії і розгляд цього надзвичайно важливого для олександрійців питання, мотивуючи свою неучасть у роботі комісії то зайнятістю, то відпусткою», – говорить М. Сулятицький. Разом з тим голова комісії повідомив, що йому відомо про те, що згадані депутати не перебували за межами міста навіть тоді, коли говорили про свою відсутність у межах Олександрії. «Це може бути або через вказівку, або це якась особлива байдужість до мешканців нашого міста», – вважає голова комісії.

Очільник комісії вважає, що обґрунтування про суттєве, на 35-40% зростання тарифів, є недостатнім. «Розбираючись з цим питанням я можу сказати про те, що з квітня минулого року було вже два зростання тарифів. Мотивація така – зросла вартість матеріалів, електроенергії. Якщо проаналізувати тарифну політику, то ми бачимо, що тарифи за рік виросли в 2 рази. Немає підстав збільшувати настільки. Я був у підприємстві «Житлогосп», спілкувався з директором, економістом і не вважаю запропоновані тарифи обґрунтованими», – говорить М. Сулятицький.

Депутат акцентує увагу на тому, що збільшення зарплати на ту кількість працівників яка є зараз – це залучення до бюджету підприємства 150-160 тисяч гривень, плюс зростання за електроенергію – 50-60 тисяч гривень. «Ці показники максимальні, тобто можливо і треба «Житлогоспу» 150-200 тисяч гривень додатково, але якщо нові тарифи будуть введені, то «Житлогосп» буде збирати з мешканців в межах 800 тисяч. У мене тоді запитання: «Для кого ще 600 тисяч?». Статут дозволяє ще отримувати до 10% над рівнем рентабельності. Все одно надлишкові показники по збиранню коштів. Моя думка така – населення не має великих статків, щоб оплачувати неякісні послуги і в таких великих розмірах. Це може навпаки погіршити ситуацію на підприємстві. Якщо ці тарифи будуть прийняті піде несплата у великих розмірах і це погіршить ситуацію», – стверджує депутат.

Голова комісії спілкуючись із виборцями свого округу дізнався, що обговорення питання та інформування не відбувається. «Виконком хоче тихенько протягнуть це підвищення, але це не на користь міста, це на користь і для комфортності одного підприємства під назвою «Житлогосп», – повідомляє депутат.

Разом з тим голова комісії вважає, що жителям міста варто активізуватись у цьому питанні та спонукати владу та комунальників прислухатись до людей, до економічних розрахунків. «Було б добре, якби це питання було на початку серпня розглянуто на сесії і було б прийнято або рекомендовано для прийняття помірковане рішення, яке влаштовувало б і підприємство, і простих громадян. Таке рішення має слугувати поліпшенню послуг комунальників та можливості утримувати міське житлово-комунальне господарство», – зазначає М. Сулятицький.

Нагадаємо, раніше в міській раді відмовлялись реєструвати та розглядати питання щодо скасування тарифу на житлово-комунальні послуги в місті. Відповідний проект зареєстровано депутатом міської ради Віталієм Заріцьким.

Після втручання першого заступника міського голови проект було обіцяно зареєструвати та оприлюднити, проте він до цих пір не оприлюднений, а засідання комісії не відбулось.

Фото – “Олександрійські новини”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022339 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: