В Олександрії перейменовану вулицю хочуть знову перейменувати

27.04.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/17987-v-oleksandriyi-perejjmenovanu-vulicyu-khochut-znovu-perejjmenuvati

Сьогодні, 27 квітня, відбулося засідання комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки. Питання, яке винесли на розгляд присутніх, стосувалося перейменування вулиць. Вулицю Перспективну, яка отримала свою назву після процесу декомунізації (стара назва – 50 Років Жовтня) хочуть назвати вулицею Героїв Чорнобиля (чи Героїв-чорнобільців). З цією пропозицією до комісії звернулися Людмила Комлєва, голова спілки «Інваліди Чорнобиля» та Ігор Турбаївський, один з активістів чорнобильського руху в Олександрії.

Вони аргументували необхідність перейменування тим, що неодноразово надсилали пропозиції щодо такого перейменування ще з 2015 року, коли тільки починався процес позбавлення назв вулиць тоталітарного минулого, проте міський голова проігнорував цю пропозицію, а робоча група з декомунізації не підтримала таке рішення.

Члени комісії не заперечували проти можливості перейменування та навіть запропонували внести дане питання на сесію міської ради, яка пройде завтра. Поряд з цим пролунали пропозиції не здійснювати повторне перейменування, а знайти альтернативні топонімічні об’єкти, які ще не перейменовувалися. У місті залишились назви площ і вулиць, які формально підпадають під декомунізаційні процеси. Таку пропозицію обґрунтовували тим, що нове перейменування буде здійснюватися поза дією закону про декомунізацію, а отже усі видатки, пов’язані з компенсацією юридичним та фізичним особам, змушена буде взяти на себе ініціатор перейменування – міська рада.

Також повторне перейменування вимагає дотримання окремої процедури, яка передбачена у законодавстві, зокрема публічного обговорення щодо перейменування.

Під час обговорення окремо лунали пропозиції провести громадське обговорення з даного приводу і запитати у жителів міста яку б вони хотіли отримати назву вулиці.

Якщо проект рішення буде ухвалено сесією міськради завтра, під час чергового засідання, то депутати змушені будуть передбачити кошти на компенсацію громадянам за повторне перейменування вулиці. Крім того, необхідно буде розробити та запровадити механізм такого компенсування.

Фото умовне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: