Олександрійський мер матиме «спеціальний доступ» до персональних даних олександрійців

23.03.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/17776-oleksandrijjskijj-mer-matime-specialnijj-dostup-do-personalnikh-danikh-oleksandrijjciv

Спеціальний доступ вирішив надати виконком міському голові та першому заступнику Олександрійського міського голови до полів облікового запису «Картка реєстрації суб’єкта звернення». Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 23 березня, виконавчий комітет, затвердивши рішення «Про затвердження структури та параметрів реєстру «Отримувач послуг ЦНАП» управління дозвільно-погоджувальних процедур та адміністративних послуг Олександрійської міської ради».

На практиці це може означати, що Степан Цапюк та Людмила Давиденко отримають офіційний доступ до інформації про тих, хто звертатиметься до ЦНАПу за наданням адміністративних послуг. У згаданих «полях облікового запису» зазначаються: прізвище ім’я по батькові громадянина, ідентифікаційний номер або код ЄДРПОУ, дані паспорта/номер свідоцтва, особистий номер телефону, електронна адреса, а також дані безпосередньо про хід опрацювання запиту. Згаданий перелік даних за визначенням є переліком персональних даних і частково конфіденційною інформацією громадян чи юридичних осіб. Оскільки міський голова та його заступниця не надають адміністративні послуги, то отриманнями ними цих даних імовірно, є незаконними.

Офіційно, міська влада наголошує, що це рішення потрібно для запровадження системи надання адміністративних послуг он-лайн, яка, мовляв, дасть можливість скористатися послугами ЦНАПу, не виходячи з дому.

Імовірно те, що таке рішення може знадобиться для того, щоб отримати необмежений доступ до бази даних про всіх громадян та маніпулювання ними напередодні місцевих виборів під час майбутнього об’єднання громади або перед парламентською кампанією.

Нагадаємо, відповідно до Закону “Про захист персональних даних” (п.6, ст.6), “Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022242 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022332 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: