В Олександрії за народною ініціативою вперше відкликають депутатів міської ради

04.03.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/17660-v-oleksandriyi-za-narodnoyu-iniciativoyu-vpershe-vidklikayut-deputativ-miskoyi-radi

Депутатів Олександрійської міської ради Ігора Руденка та Павла Шевченка відкликають за народною ініціативою. За відповідне рішення про пропозицію щодо відкликання проголосовано на зборах виборців, що відбулися в районному будинку культури сьогодні, 4 березня.

На зборах оголосили звернення виборців про відкликання депутатів міської ради, а також підтримали склад ініціативної групи щодо відкликання, який складається з 64 громадян. Офіційним представником ініціативної групи обрано Романа Гузерю.
Також учасник зборів проголосували за форму підписного листа для збирання підписів на підтримку ініціативи про відкликання депутата місцевої ради.
Одразу після завершення зборів голова та секретар зборів підписували відповідні документи. На зборах був присутній і голова діючої територіальної виборчої комісії О.Івань.
Як зазначалось на зборах, дії депутатів, що були обрані від партії «Укроп» до Олександрійської міської ради не йдуть на користь жителям міста. Також на зборах зазначалось, що, імовірно, за лояльність до виконавчої влади та мера, депутати отримали посади на комунальному ринку.
Нагадаємо, що відповідно до закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат, який не виправдав довір’я виборців, може бути в будь-який час відкликаний виборцями. Підставами для відкликання виборцями обраного депутата місцевої ради можуть бути порушення депутатом положень Конституції і законів України, що встановлено судом, пропуск протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин обов’язків депутата місцевої ради у виборчому окрузі, а також невідповідність практичної діяльності депутата місцевої ради основним принципам і положенням його передвиборної програми, невиконання депутатом місцевої ради зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з ними.
Після створення ініціативної групи розпочнеться збір підписів на підтримку ініціативи і потім – передача документів до виборчої комісії та керівного органу партії, який висунув депутата. Якщо ця процедура відбудеться без затримок, то через місяць до міської ради може бути обрано наступного за списком міської організації «УКРОП» депутата, а двоє нинішніх депутатів позбавляться статусу народного обранця ,як таких, що не виправдали довір’я.
Нагадаємо, раніше міська організація партії «УКРОП» повідомила, що депутати, обрані від партії не в повній мірі працюють з партійними організаціями та з виборцями. Зокрема, депутати Ігор Руденко та Павло Шевченко, які потрапили до Олександрійської міської ради, використавши загальний рейтинг партії, не подали жодного запиту чи звернення станом на 15 жовтня 2016 року.
Також міський осередок «УКРОПу» повідомляв, що ці депутати «набрали на своїх виборчих округах в сумі на двох лише 70 голосів, що в майбутньому повинно було передбачати активну роботу з містянами. Та, нажаль, маємо нуль депутатських запитів, відсутній графік та дні прийому громадян. Також, зазначені депутати… стали опосередковано підлеглими нинішньому керівництву міста»
Саме позиція двох депутатів та ще декількох представників від «Батьківщини» і «Радикальної партії України» дозволила створити більшість в міській раді, яка не відповідала настроям виборців та поєднала ті політичні сили, які мали кардинально різні погляди на роботу влади як на рівні міста так і на рівні держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: