Олександрійські розбійники влаштували кримінальну розборку під стінами суду у Кропивницькому

24.02.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/17609-oleksandrijjski-rozbijjniki-vlashtuvali-kriminalnu-rozborku-pid-stinami-sudu-u-kropivnickomu

Кримінальна розборка, що відбулась із застосуванням вогнепальної зброї біля Кіровського районного суду міста Кропивницький 21 лютого, має олександрійський слід. Ще восени 2007 року саме за вчинення в Олександрії зухвалого розбійного нападу із кривавою різаниною, що продовжився перестрілкою на центральному ринку та ножовим пораненням у спину міліціонера, була затримана банда, ватажок якої нині є потерпілим внаслідок кримінальних розборок неподалік Кіровського районного суду обласного центру. Ця кримінальна справа за подіями 2007 року вже декілька разів поверталась із різних судових інстанцій, а очільник банди, громадянин Російської Федерації 36-річний Олександр Максимчик очікував остаточного вироку. Наприкінці позаминулого року він разом з іншими спільниками вийшов на волю, адже провів у тюрмі цілих 8 років, і з врахуванням так званого Закону Савченко вжде відсидив максимальний термін ув’язнення. Попри те, що вийшов на волю, він не дуже поспішав повертатись додому в Росію, адже перебуває там у розшуку за вбивство і документи на його екстрадицію наразі знаходяться в апеляційному суді Кіровоградщини. Перешкодою його екстрадиції є незавершені кримінальні справи за злочини, вчинені на території України, в т.ч. вже після звільнення його з під варти.

Нагадаємо, обставини олександрійських подій осені 2007 року сколихнули місто не на жарт. 9 жовтня, двоє олександрійців на прізвища Малиш та Бажер’ян та двоє громадян Росії – Максимчик та Нікіпанчук спільно вчинили зухвалий напад на комерсанта, що займається валютними операціями. Один із олександрійців став довіреною особою комерсанта і саме він був «розвідником» бандитів.

Комерсант повертався з центрального ринку, де завершив робочий день, і мав при собі чимало грошей. Бандити у під’їзді будинку, де проживав комерсант, влаштували засідку та порізали його ножем так, що лише випадок допоміг вижити підприємцю. Удари ножем спричинили поранення, які межували із смертельними. Можливо на смерть комерсанта бандити і сподівалися, проте син комерсанта випадково помітив батька у під’їзді та терміново повідомив правоохоронцям і лікарям про злочин. Лікарі встигли порятувати комерсанта, хоча його життя було на волосинці.

Правоохоронці ж підрозділу УБОЗу тим часом отримали орієнтування і намагались знайти бандитів, які, як виявилось, вирішили втікати не на приватних авто, а податися на автовокзал. Саме там, біля центрального комунального ринку ще заповненого безліччю городян, в одного із убозівців і стріляли бандити, бо шукали шляхи відступу. Один із злочинців, а саме Максимчик ударив ножем іншого співробітника УБОЗу у спину. Правоохоронець помітив поранення тільки тоді, коли став втрачати сили під час продовження переслідування злочинця. Того дня правоохоронці не змогли затримати злодіїв і лише через декілька днів, після ретельної оперативно-розшукової роботи вдалось знайти місце переховування декого із злочинців. П’ятиповерхівка біля парку «Шахтар», що по вулиці Шевченка, 51 A, стала місцем штурму, в якому брали участь навіть особисто перші керівники міліцейських підрозділів області. Один з злочинців через балкон переліз у іншу квартиру, де намагався переховуватись до завершення міліцейської операції, однак був затриманий. Згодом уся четвірка опинилась за гратами.

Із них саме Максимчик став «героєм» і злочинцем у «авторитеті» і тому отримав неофіційну «посаду» «смотрящего» у тюрмі, став однією з керівних осіб бандитського угрупування. Саме там відбулися перші неприємності у Максимчика із іншими угрупуваннями бандитів, в тому числі і фізичне протистояння.

Варто зазначити, що  на комерсанта, який став жертвою бандитів у 2007 році, нещодавно скоїли інший напад, із застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, коли злочинці перегородили шлях авто та стріляли з автоматичної зброї прямо на вулиці. Тоді вдалось порятувати і життя і цінності.

А перед цим прямо на центральному ринку на комерсанта скоїли напад зухвалі грабіжники і втекли із місця злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: