В Олександрії спостерігається чергова хвиля шахрайських дзвінків

20.01.2017 00:00:003 переглядаАвтор: admin
http://www.alnews.com.ua/news/17394-v-oleksandriyi-sposterigaetsya-chergova-khvilya-shakhrajjskikh-dzvinkiv

В Олександрії на цьому тижні спостерігалася хвиля шахрайських дзвінків до місцевих суб’єктів господарювання. Про це повідомляє Олександрійська ОДПІ.

До податківців за останні дні поступили десятки повідомлень від суб’єктів господарювання, які знаходяться на обліку у в Олександрійській податковій інспекції. Вони повідомили, що до них дзвонили невідомі та представлялися начальником інспекції, заступником начальника або ж іншими співробітниками податкової та вимагали гроші “за непроведення перевірок”.

Шахраї використовують різні схеми, діють на різних територіях. За 2016 рік спостерігалося 4 хвилі шахрайських дзвінків з вимаганням грошей. Цього тижня зловмисники також активізували свою діяльність. Вони говорили підприємцям, нібито передбачається перевірка, і якщо суб’єкти господарювання хочуть “владнати питання”, то повинні подзвонити за певним номером, який ніби належав начальнику податкової інспекції.

Такі дзвінки направлялися як до дрібних підприємців, так і до великих підприємств міста, району та області. Співробітники Олександрійської ОДПІ пояснили, що Державна фіскальна служба ніколи не попереджає про перевірки по телефону. У разі потрапляння підприємства до плану перевірок, про перевірку надається повідомлення суб’єкту господарювання за 10 днів до самої перевірки. А позапланові перевірки проводяться без попередження.

Оптимістичним є те, що велика кількість підприємців, які отримали шахрайські дзвінки, одразу дзвонили до податкової інспекції та перевіряли інформацію. З’ясовувалося, що ніяких позапланових перевірок не планувалося і кошти ніхто не вимагає. Дехто з підприємців одразу звертався до правоохоронних органів. Випадків, коли підприємці “попалися” на шахрайську схему і заплатили вимагачам гроші, не зафіксовано.

У разі надходження до Вас подібного дзвінка, одразу повідомте про це податкову інспекцію: тел. 7-34-28 або 2-43-69. Також можна на пряму повідомити про це у відділ внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області за телефонами довіри: 36-69-43 або 36-69-42.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022361 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: