В Олександрії проголосували за відмову щодо об’єднання з селами району

24.11.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/16989-v-oleksandriyi-progolosuvali-za-vidmovu-shhodo-obednannya-z-selami-rajjonu

Депутати Олександрійської міської ради проголосували за відмову від об’єднання міста Олександрії з 43 населеними пунктами Олександрійського району, як це пропонується Перспективним планом формування територіальних громад Кіровоградської області, ухваленим обласною радою на сесії минулої п’ятниці.

За відповідний проект рішення за авторством міського голови на сьогоднішній позачерговій сесії проголосував 21 депутат міськради від партій “Опозиційний блок”, “Сила людей”, “Батьківщина”, та окремі депутати від “Радикальної партії” та “Укропу”.

Представляючи проект рішення, Степан Цапюк нагадав про результати громадських слухань в Олександрії, на яких жителі міста не підтримали об’єднання з населеними пунктами району, а також поскаржився, що облдержадміністрація не надає міській владі інформацію про фінансові наслідки від такого об’єднання.

Это петля на шее нашего города”, – констатував міський голова. На підтримку позиції мера виступили його заступник Сергій Гриценко, депутати міськради В. Дожджаник та А. Горошко.

Депутат Микола Воробченко зазначив, що даний проект рішення з великою кількістю даних депутати отримали лише сьогодні вранці і навіть не мали часу з ним ознайомитись, тому його розгляд потрібно відкласти. Аналогічну думку про додатковий час на детальний розгляд питання у комісіях та необхідність проведення консультацій з сільськими і селищними громадами
висловили депутати Микола Смакула, Михайло Матвієнко та Іван Баранов. Останній також зазначив, що облдержадміністрація наразі готує відповідні фінансові документи, на відсутність яких скаржився мер.

“Комусь дуже тепленько на певних місцях, і хтось собі мріє, що від цього об’єднання ще тепліше комусь буде”, – зазначила під час своєї емоційної промови перший заступник міського голови Л. Давиденко, ймовірно маючи на увазі представників Олександрійщини в керівництві ОДА. На її переконання, об’єднання міста з населеними пунктами району лобіюються облдержадміністрацією.

“Тому що землі нашого олігарха знаходяться між містом Олександрією та Олександрійським районом”, – пояснила перший заступник мера.

Разом з тим, Л. Давиденко учора, 23 листопада, зареєструвала проект рішення обласної ради про зміни до Перспективного плану формування громад в області, в якому пропонує створити ОТГ з міста Олександрії та Звенигородської сільської, Олександрійської та Пантаївської селищних рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022339 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: