В Олександрії засудили чоловіка, який гвоздодером розбив голову товаришу по чарці

20.10.2016 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/16675-v-oleksandriyi-zasudili-cholovika-yakijj-gvozdoderom-rozbiv-golovu-tovarishu-po-charci

В Олександрії відбулось останнє судове засідання по справі місцевого жителя, який ще у січні 2011 року під час сварки з товаришем по чарці металевим гвоздодером наніс йому тілесні ушкодження, від яких останній помер наступного дня. Хоча чоловіка і визнали винним, період тримання його у СІЗО внаслідок застосування так званого “Закону Савченко” перевищив визначений судом строк позбавлення волі, тому засудженого випустили на волю прямо у залі суду.

Про це йдеться у вироку Олександрійського міськрайонного суду.

Так, 12 січня 2011 року двоє чоловіків після випадкової зустрічі вирішили відпочити у квартирі обвинуваченого за келихом горілки. При цьому декілька разів виходили за додатковими порціями алкоголю у магазин “777”, навіть продали мобільний телефон таксисту за 100 гривень, щоб докупити необхідну кількість оковитої.

Під час спілкування між товаришами виникла сварка й гість дав господарю стусанів. Не витримавши такого відношення, ображений чоловік схопив металевий будівельний інструмент та почав хаотично бити опонента по верхній частині тулуба і по голові, аж доки останній не впав на коліна і не схопився за голову. Однак після бійки чоловіки випили ще горілки та лягли спати. Наступного дня ні господар, ні постраждалий чи його друзі не стали звертатись за медичною допомогою, а сильний головний біль травмований чоловік вважав симптомами похмілля, в зв’язку з чим виявив бажання випити ще горілки.

В результаті постраждалий все-таки опинився в реанімаційному відділенні міської лакарні, однак тілесні ушкодження у вигляді відкритої проникаючої черепно-мозкової травми та забою головного мозку в комплексі з переломом кісток склепіння черепу виявилися для нього смертельними.

Підозрюваного притягнули до кримінальної відповідальності в рамках ст. 115 ККУ “Умисне вбивство”, однак під час досудового слідства було встановлено, що чоловік намагався лише нанести тілесні ушкодження загиблому, а не позбавляти його життя. В результаті статтю перекваліфікували на ч. 2 ст. 121 ККУ “Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого”.

Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді 8 років і 5 місяців позбавлення волі. Зважаючи, що більше половини від вказаного терміну засуджений провів під вартою, він вважається таким, що повністю відбув покарання за даним вироком (з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: