На прийомі у губернатора протестували проти ліквідації Олександрійської школи-інтернату

05.10.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/16546-na-prijjomi-u-gubernatora-protestuvali-proti-likvidaciyi-oleksandrijjskoyi-shkoli-internatu

Представники батьківського комітету Олександрійської школи-інтернату, що розташована у селищі Пантаївка, зібрались на акцію протесту проти ліквідації навчального закладу перед будівлею Олександрійської райдержадміністрації, де сьогодні, 5 жовтня, проходить особистий прийом громадян головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком.

За словами учасників акції, внаслідок незрозумілих для громадян рішень та маніпуляцій окреме існування закладу перебуває під загрозою, хоча раніше представники обласної влади запевняли людей, що школу-інтернат лише додатково перепрофілюють під кадетські класи.

З початку навчального року стосовно працівників навчального закладу, мовляв, відбуваються репресії у вигляді безкінечних комісій та перевірок, доган педагогам та навіть звільнення керівництва, яке виступало за збереження школи-інтернату. На думку батьків, ці кроки здійснюються з метою фактично знищити установу будь-якими методами.

Протестуючі припускають, що намагання ліквідувати навчальний заклад може бути пов’язане з планами міської влади Олександрії з початком опалювального періоду перевести до облаштованого приміщення інтернату сусідню загальноосвітню школу №16, оскільки Пантаївка у цьому році залишилась без централізованого опалення, а зазначена школа, на відміну від інтернату, власної котельні не має.

Щоб якомога краще донести свою позицію до представників влади, учасники акції принесли з собою плакати з надписами “Руйнувать – не будувать”, “Припиніть розправу з колективом інтернату”, “Терпінню – кінець!” тощо.

По закінченні особистого прийому у коментарі журналістам голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко повідомив, що вирішення питання Олександрійської школи-інтернату наразі відбувається шляхом перемовин між обласною та міською владою по оптимізації двох навчальних закладів, які розташовані зовсім поруч і в яких навчається приблизно по 150 дітей, хоча обидва заклади розраховані на вдвічі більшу кількість вихованців. При цьому вартість утримання гімназії-інтернату обходиться обласному бюджету у 8-10 мільйонів гривень на рік, а це, за словами губернатора, непомірно високі цифри, враховуючи те, що в інтернаті навчається лише 8 дітей-сиріт, які потребують уваги з боку держави.

Голова ОДА зазначив, що на даний час існують вагомі підстави створити єдиний сучасний навчальний заклад з приставкою “інтернат” чи без такої, в якому отримуватимуть якісну освіту звичайні діти з Пантаївки та з інших населених пунктів, а також діти, що перебувають під опікою держави.

“Ми налаштовані до кінця року це рішення прийняти, попередньо проговорити його з трудовим колективом і після цього ми перестанемо говорити, що у нас там є проблема”, – підсумував С. Кузьменко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: