В Олександрії активісти передали атестованим поліцейським 150 видань закону про поліцію

13.09.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/16339-v-oleksandriyi-aktivisti-peredali-atestovanim-policejjskim-150-vidan-zakonu-pro-policiyu

150 примірників закону “Про національну поліцію” вручено керівником громадської організації “Громадянська непокора” Павлом Пасенчуком новому очільнику Олександрійського відділу поліції. Ігор Пайлик подякував за подарунок і повідомив, що наразі одна з головних проблем, яка є у правоохоронних органах – це підвищення рівня кадрового потенціалу поліції, досконале знання прав та обов’язків поліцейських, які не тільки повинні знайти спільну мову з громадою, але й неухильно дотримуватись букви закону.

Павло Пасенчук, як голова громадської організації “Громадянська непокора” та член атестаційної комісії Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, зазначив, що знання закону дозволяє правоохоронцям діяти рішуче і в законному руслі. Книжечки із текстом законодавства, які будуть роздані під підпис кожному атестованому співробітнику поліції, наразі стануть їм у нагоді для впевненої роботи. Керівник громадської організації також побажав співробітникам міського відділу поліції успішно пройти атестацію. Як зазначалось під час зустрічі, міський відділ поліції та громадськість намагаються оновити рівень співпраці і посилити спільними зусиллями тиск на кримінальні прояви в місті.

Як повідомив П. Пасенчук у коментарі журналістам, наразі продовжується атестація співробітників поліції, яка виявляє всі недоліки та високі показники кожного із співробітників правоохоронних підрозділів Кіровоградщини. Процес атестації досить серйозний, і, за словами П. Пасенчука, дозволяє досконало перевірити як рівень знань поліцейськими законодавства, так і морально-ділові, психологічні якості тих, хто проходить атестацію.

“Атестаційна комісія сформована, на мій погляд, професійно, бо представників до неї обирали на конкурсних засадах, де кожен із кандидатів пройшов ретельний відбір. Кого будемо заслуховувати і з ким спілкуватись, члени комісії заздалегідь не знають. Визначаємо рішення по кожному кандидату окремо, спілкуючись з ним. Всі запитання і відповіді заносяться до протоколу. Йде жорсткий контроль за роботою комісії і з боку громадськості, одним з представників якої я і являюсь. Також зі мною у роботі комісії беруть участь представники громадськості із Кропивницького, Новгородки, керівники підрозділів обласної поліції, які вже пройшли атестацію, зокрема заступник начальника слідчого управління ГУ Національної поліції в області Вікторія Босонченко, інспектор роти №2 батальйону Управління патрульної поліції у місті Кропивницький В’ячеслав Дубровський. 

Були випадки, коли комісія ухвалювала рішення щодо відмови у продовженні служби в правоохоронних структурах, іноді доводилось приймати рішення щодо пониження на посаді. Були рішення і щодо підвищення через гарні показники. Під час проведення атестації було дуже помітно, що незнання окремих норм закону змушує ставити низьку оцінку майбутньому поліцейському. Це об’єктивна оцінка, але хотілось би, щоб практичний досвід поліцейських разом із теоретичними знаннями дозволяв атестованим продовжити роботу в поліції. Крім того, треба відновити зв’язок між громадою та поліцією. Спілкуючись із головою комісії, де я працюю, Володимиром Кальядтом, т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, я домовився про проведення спільного заходу. Всі працівники поліції Олександрійського відділення поліції нададуть дані для спеціального видання-брошури, де буде міститься інформація про те, де і як знайти дільничних інспекторів, як діяти громадянину в тій чи іншій ситуації, куди телефонувати, звернутися.

Ці брошурки ми виготовимо за рахунок громадської організації “Громадянська непокора” і плануємо роздати близько 4 тисячам олександрійців”, – розповів П. Пасенчук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: