Правохоронцями затримано маніяка-вбивцю олександрійських дітей

16.08.2016 00:00:0067 переглядівАвтор: admin
/news/16085-pravokhoroncyami-zatrimano-maniyaka-vbivcyu-oleksandrijjskikh-ditejj

Правохоронцями затримано маніяка-вбивцю олександрійських дітей

Зникнення та жорстокі вбивства дітей і молодих людей в Олександрії – справа рук серійного маніяка, якого працівники поліції встановили і затримали в ході розслідування резонансних злочинів ще у середу, 10 серпня.

“Олександрійським новинам” було відомо про затримання маніяка, однак на прохання правоохоронців інтернет-портал не поширював про це інформацію до сьогоднішнього дня, коли відомості про затримання підозрюваного виклали в інтернеті дописувачі та стали розповсюджувати новину про це інші веб-ресурси.

Так, чоловік, в чому правоохоронці впевнені більше ніж на 100 відсотків, як мінімум причетний до зникнення 12-річного Іллі Макарова, до жорстокого вбивства 21-річної Дар’ї Озарко та до вбивства 13-річного Станіслава Бойка, тіло якого нещодавно виявили в річці Інгулець в районі села Звенигородки. Крім того, чоловік причетний до пограбування молодої дівчини, що мало місце в темну пору доби неподалік парку “Шахтар”. Тоді дівчині вдалося втекти, проте злодій заволодів її сумкою. Про причетність чоловіка до зникнення 15-річної Софії Буц з Пантаївки правоохоронці ствердно сказати поки що нічого не можуть.

Затриманий 46-річний маніяк є уродженцем м. Володимир-Волинського Волинської області, жителем с. Довгоноси Ковельського району Волинської області, інвалід 2-ї групи, неодружений. Попри свою інвалідність має за плечима не один тюремний строк, що в загальному обсязі налічує майже 25 років ув’язнення. Перший свій 9-річний тюремний строк чоловік отримав ще в 1991 році за умисне знищення або пошкодження державного чи колективного майна, а також за умисне знищення або пошкодження індивідуального майна громадян. Далі судимості були за більш зухвалі злочини: вбивство з корисливих мотивів, розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, крадіжки з проникненням у житло, сховище або інше володіння особи. Останній раз чоловіка було засуджено за сукупністю злочинів до 15-річного позбавлення волі, в т.ч. за жорстоке вбивство молодої студентки. Засуджений відбував свій тюремний термін неподалік Олександрії, в Петрівській виправній колонії суворого режиму № 49, і вийшов на волю достроково, на рік раніше, у лютому поточного року через застосування до нього так званого “закону Савченко”. Відомо, що чоловік не визнавав себе винним в інкримінованих йому злочинах і протягом усієї своєї “відсидки” активно намагався апелювати до різних інстанцій, в тому числі до Європейського суду з прав людини.

Після звільнення з місць позбавлення волі чоловік не поїхав додому, залишився в Олександрії та прибився до послідовників Церкви Християн Віри Євангельської – П’ятидесятників, хоча не був прибічником християнства, а проповідував язичництво, поклоняючись старослов’янським богам Перуну, Дажбогу і т.п. Один із прихожан церкви пожалів колишнього в’язня і надав йому притулок у своєму приватному будинку по вулиці Ярмарковій, 21 (в минулому – Семашка), неподалік міської лікарні № 1, де затриманий і проживав весь останній час.

Там у підозрюваного правоохоронцями були виявлені різні записи і календар, в якому маніяк помічав дати вчинення вбивств зі своїми поясненнями. Вони співпадали або з християнськими святами, або з язичницькими. Так, 22 травня, коли зник Ілля Макаров, відзначається день перенесення мощів святого Миколая Чудотворця (Миколай літній). Наступна позначка на календарі серійного вбивці була датована 7 липня, коли відзначається язичницьке свято Івана Купала. Саме в ніч на це свято, коли за повір’ям дівчата плетуть вінки, “заворожуючи” ними свою вроду, а потім пускають по воді, щоб вони плили до милого, було вчинено жорстоке вбивство 21-річної Дар’ї Озарко. Наступною жертвою нелюда став 13-річний Станіслав Бойко – житель мікрорайону “Перемога”, смерть якого наступила від жорстоких побоїв 2 серпня, в день, коли стародавні слов’яни вшановували бога-громовержця Перуна, а після приходу християнства почали святкувати день пам’яті пророка Іллі. За народним повір’ям вважається, що після свята пророка Іллі купатися у річках не можна, кажуть “Ілля воду остудив”. Тіло ж вбитого Станіслава Бойка було виявлено саме у річці. Наступна дата у календарі була призначена на 17 серпня. За версією слідства, в цей день злодій планував позбавити життя ще одну молоду дівчину.

Сам затриманий заперечує будь-яку причетність до резонансних убивств та відмовляється давати свідчення, однак у правоохоронців є ціла низка підстав вважати його винуватцем моторошних злочинів. Так, в день зникнення Іллі Макарова камери відеоспостереження зафіксували особу, ззовні дуже схожу на підозрюваного, який тривалий час вештався неподалік зниклої дитини. Крім того, почерк вбивства Дар’ї Озарко на Івана Купала дуже схожий на вбивство студентки, за яке злодій отримав 15-річний тюремний термін, тоді злодій розтрощив голову дівчині заради якихось 250 гривень. Проте, найголовнішою підставою вважати його причетним є те, що в належний затриманому мобільний телефон вставлялася сім-картка вбитого 13-річного Станіслава Бойка напередодні його смерті, що свідчить про безпосередній контакт вбитої дитини з підозрюваним, хоча останній це заперечував.

Наразі правоохоронці проводять із затриманим слідчі дії та чекають на результати судово-медичних експертиз, в т.ч. ДНК плям крові, виявлених на одязі затриманого. В Олександрію прибули поліграфологи-психологи, які працюють з підозрюваним, та фахівці-кінологи із службовими собаками, за допомогою яких здійснюються пошуки тіла Іллі Макарова, оскільки небезпідставно вважається, що його вже немає серед живих. Впродовж останніх днів працівники ДСНС здійснювали розкопки в декількох місцях, куди привели службові собаки, однак там були виявлені лише рештки тварин, людських останків виявлено не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: