В Олександрії на корупції викрили головного лікаря протитуберкульозного диспансеру

13.05.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/15316-v-oleksandriyi-na-korupciyi-vikrili-golovnogo-likarya-protituberkuloznogo-dispanseru

В Олександрії на вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, викрили головного лікаря Олександрійського протитуберкульозного диспансеру Аллу Сотенко.

З відповідним протоколом про скоєння корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1 та 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів” керівника тубдиспансеру ознайомили співробітники Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України сьогодні, 13 травня.

Суть вчиненого правопорушення полягає в тому, що перебуваючи на посаді головного лікаря А. Сотенко неодноразово преміювала свого рідного сина, який з березня 2015 року також працює в зазначеній установі під її безпосереднім керівництвом.

Так, протягом січня, лютого та березня 2016 року керівник тубдиспансеру видала три накази щодо виплати надбавки у розмірі 20% від посадового окладу своєму сину за “складність, напруженість і виконання допоміжних функцій”. При цьому головний лікар ні до прийняття вказаних рішень, ні під час вирішення питань про встановлення надбавок не повідомляла Кіровоградську обласну раду та Департамент охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів, хоча була зобов’язана це зробити у письмовій формі.

У таких діях правоохоронці вбачають порушення антикорупційного законодавства. Тепер думку поліцейських та прокуратури повинен або підтримати, або спростувати суд, який сьогодні, 13 травня, вже отримав для розгляду зазначений протокол про вчинення корупційного правопорушення Аллою Сотенко. Сама ж головний лікар Олександрійського протитуберкульозного диспансеру офіційно ніяких свідчень з цього приводу ні раніше – під час збору матеріалів правоохоронцями, ні зараз – під час ознайомлення з протоколом, не надала, пославшись на ст. 63 Конституції України. У разі доведення вини А. Сотенко загрожуватиме покарання у вигляді накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік, тобто фактичне звільнення з посади.

Нагадаємо, в схожій ситуації опинився директор Олександрійського аграрного технікуму Олександр Бодяко, який зарахував на бюджетну форму навчання до очолюваного ним закладу свого сина і при цьому також не повідомив безпосереднє керівництво про наявний у нього конфлікт інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: