Олександрійська об’єднана територіальна громада складатиметься з 44 населених пунктів

19.04.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/15125-oleksandrijjska-obednana-teritorialna-gromada-skladatimetsya-z-44-naselenikh-punktiv

В рамках реформи децентралізації на території Олександрійського району планується утворення 3-х об’єднаних територіальних громад: Новопразької, Червонокам’янської та Олександрійської, яка має бути утворена на базі міста Олександрії та 15 сільських та селищних рад району, більша частина з яких, в свою чергу, складаються із декількох населених пунктів. Тож усього до складу Олександрійської ОТГ має увійти 44 населені пункти.

Зазначені зміни до Перспективного плану формування територій громад в Кіровоградській області визначені відповідним проектом рішення обласної ради за поданням голови Кіровоградської ОДА.

Таким чином, до складу Олександрійської об’єднаної територіальної громади з центром в місті Олександрії має увійти територія Олександрійської міськради, а також Звенигородська, Димитрівська, Головківська, Андріївська, Ізмайлівська, Приютівська, Пантаївська, Комінтернівська, Бандурівська, Войнівська, Косівська, Костянтинівська, Лікарівська, Недогарківська та Протопопівська сільські та селищні ради.

Червонокам’янська ОТГ складатиметься з Червонокам’янської, Дівочепольської, Куколівської, Михайлівської, Попельнастівської, Пролетарської, Ульянівської, Щасливської, Добронадіївської, Олександрівської та Долинської сільських рад. Центром громади відповідно буде Червона Кам’янка. Таким чином, територіальна громада складатиметься з 11 сільських рад, до яких входять 30 населених пунктів.

До Новопразької ОТГ планується приєднати, окрім Новопразької селищної ради, Шарівську та Світлопільську сільські ради. Загалом, 8 населених пунктів.

Після ухвалення даного проекту рішення депутатами обласної ради оновлений Перспективний план формування громад Кіровоградської області буде направлено на розгляд Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Кабмін “забракував” варіант утворення двох об’єднаних територіальних громад на Олександрійщині – Олександрійської міської та Новопразької територіальної громади, яка мала б охопити всю територію Олександрійського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: