В Олександрії демократична більшість в міській раді “дала тріщину”?

28.03.2016 00:00:0011 переглядівАвтор: admin
/news/14947-v-oleksandriyi-demokratichna-bilshist-v-miskijj-radi-dala-trishhinui

В Олександрії демократична більшість в міській раді

Сьогоднішні голосування на позачергових 9-й та 10-й сесіях міської ради, легітимність яких може бути поставлено під сумнів, також може поставити на порядок денний і подальше існування неоголошеної офіційно, але практично існувавшої демократичної більшості в Олександрійській міській раді.

Як відомо, дії більшості міської ради, яка спільно ухвалювала рішення, що демонструвалось під час участі політичних сил в роботі Підготовчої групи і під час сесій міської ради, координували один з одним депутати місцевих осередків політичних партій “Солідарності”, “Батьківщини”, “Радикальної партії”, “Самопомочі” та “Укропу”.

Так, не зважаючи на раніше заявлені позиції усіх представників зазначеної коаліції не брати участь у сесіях міськради до оновлення Регламенту та персонального складу виконавчого комітету, питання, винесені на порядок денний сьогоднішніх позачергових сесій Олександрійської міськради, були проголосовані спільно з “Опозиційним блоком” та “Силою людей”, які й раніше не цурались співпраці, також і міськими депутатами від “Батьківщини” та “Укропу”.

Секретар міської ради Олена Богоявленська, яке є лідером міського осередку партії “Батьківщина”, повідомила у коментарі журналістам “Олександрійських новин”, що сьогоднішні події в Олександрійській міській раді не дозволяють робити висновки про формування нової більшості, а спільні голосування з партіями “Опозиційний блок” та “Сила людей” продиктовані лише необхідністю термінових змін до бюджету та необхідністю ухвалення нового Регламенту міськради. На думку Олени Богоявленської, питання стосовно збереження існуючої демократичної більшості в міській раді буде вирішено незабаром.

Як повідомили “Олександрійським новинам” свідки події, напередодні спільного з “опоблоком” і “Силою людей” голосування, секретар міськради О. Богоявленська проводила активні консультації, що тривали майже годину, з неофіційним лідером місцевої “Батьківщини” та екс-кандидатом на посаду народного депутата від Олександрії Віталієм Журавльовим. Скоріш за все, дії місцевих “бютівців” були заздалегідь скоординованими з мером С. Цапюком та його оточенням. На це вказує і внесений на розгляд особисто О. Богоявленською та проголосований присутніми депутатами новий Регламент Олександрійської міської ради, щодо якого надійшли позитивні висновки юридичного управління міськради. Крім того, на можливу наявність кулуарних домовленостей може вказувати і заява О. Богоявленської по завершенні позачергових сесій, де вона повідомила про термінову необхідність затвердження нового складу виконкому. В такому разі не виключено, що певні кандидатури в обхід спільних домовленостей депутаської більшості вже запропоновані місцевою “Батьківщиною” та “Укропом” меру С. Цапюку, який, як відомо, донедавна не сприймав ніякі пропозиції депутатів щодо нового складу виконавчого комітету.

Депутат від “Укропу” Павло Шевченко у свою чергу зазначив, що спільне голосування сьогодні, 28 березня, на позачергових сесіях було ситуативним і це зовсім не означає включення представників міського партійного осередку “Укропу” до нової більшості. Депутат також переконаний у необхідності якомога швидшого внесення змін до персонального складу виконкому міськради.

Разом з тим, керівник міської організації партії «Укроп» Олександр Давидов повідомив на своїй сторінці у “Фейсбук”
наступне: “Щодо такого голосування депутатів від партії “УКРОП” я не можу знайти слів. Просив діяти по совісті та виконувати домовленості сформованої більшості, але сталося, як сталося…”

Міський голова Степан Цапюк, коментуючи ситуацію в Олександрійській міській раді одному з місцевих телеканалів, сказав, що нової більшості в міській раді поки немає та формування нового складу виконкому на наступній сесії міської ради може бути проблемою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: