В Олександрії депутати не братимуть участь у сесіях до зміни регламенту і виконкому

26.02.2016 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/14719-v-oleksandriyi-deputati-ne-bratimut-uchast-u-sesiyakh-do-zmini-reglamentu-i-vikonkomu

В Олександрії на початку восьмої сесії міської ради депутати від політичних партій “Солідарності”, “Батьківщини”, “Радикальної партії”, “Самопомічі” та “Укропу” виступили із заявами, в яких повідомили про свою відмову брати участь у пленарних засіданнях до ухвалення нового регламенту та створення нового складу виконавчого комітету міськради.

Першим слово взяв лідер “Солідарності” Андрій Коломійцев, який заявив, що сесії міської ради стали схожі на політичні шоу та не мають нічого спільного з конструктивною роботою, зокрема через намагання членів виконавчого комітету утриматись на своїх місцях. Намагання ж депутатів вносити питання щодо персонального складу виконкому закінчуються судовими позовами проти них з боку міського голови. В умовах, коли відсутнє порозуміння між депутатським корпусом та міським головою, депутати від “Солідарності” не братимуть участь у пленарних засіданнях до ухвалення нового регламента та зміни виконкому. Після цього депутати “Солідарності” покинули сесійну залу.

Наступним із заявою від імені депутатів “Радикальної партії” виступив Сергій Гриценко, який звинуватив міського голову в створенні напруги у роботі міської ради, в ображанні депутатів та приниженні їх честі і гідності, а також у тому, що мер вносить проекти рішень на розгляд сесії на власний розсуд. Крім того, С. Гриценко вимагав від місцевого телеканалу “КТМ” надати ефірний час на спростування звинувачень з боку міського голови, які він висловив 25 лютого в ефірі зазначеного телебачення на адресу депутата.

До озвучених заяв приєднались також депутати від “Батьківщини”, “Самопомічі” та “Укропу”, які покинули сесійну залу слідом за колегами.

Після того, як депутати від більшості залишили залу, міський голова Степан Цапюк протягом тривалого часу почав перераховувати свої заслуги перед містом та звинувачувати депутатів у тому, що вони намагаються позбавити його повноважень, у тому числі за рахунок ухвалення нового регламенту. Також мер знову заявив про свою категоричну позицію щодо призначення нових заступників та членів виконкому. Не скупився Степан Цапюк і на критичні коментарі на адресу голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, який, на його думку, має великий вплив на представників депутатського корпусу.

“Будет так, пока я миський голова… Не хотите работать – пойдем на перевиборы”, – підсумував свою промову мер. На підтримку міського голови традиційно висловились депутати від “Опозиційного блоку”, його перший заступник Людмила Давиденко та представники бюджетних установ.

Після цього за відсутності кворуму мер оголосив сесію закритою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022359 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: