Директора Олександрійського аграрного технікуму зловили на корупції

29.01.2016 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/14498-direktora-oleksandrijjskogo-agrarnogo-tekhnikumu-zlovili-na-korupciyi

Директора Олександрійського технікуму Білоцерківського національного агарного університету Олександра Бодяку обласні правоохоронці притягують до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення.

Сьогодні, 29 січня, О. Бодяку ознайомили з протоколом про вчинення ним корупційного правопорушення, що був складений співробітниками Кіровоградського обласного підрозділу Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомили “Олександрійським новинам” джерела, близькі до правоохоронців. Сьогодні ж протокол про вчинення Олександром Бодяком корупційного правопорушення був переданий на розгляд до Олександрійського міськрайонного суду.

Суть протоколу полягає у тому, що син директора технікуму – Іван Бодяко в серпні минулого року був зарахований до навчального закладу, очолюваного батьком, і наразі є студентом першого курсу денної форми навчання за бюджетним замовленням, тобто його навчання фінансується за рахунок держави. Батько ж підписав всі документи та видав відповідні накази, в тому числі, як голова приймальної комісії про прийняття документів сина, і як керівник закладу – про зарахування його до технікуму. Однак керівник олександрійського вишу забув повідомити про наявний у нього в зв’язку з цим конфлікт інтересів, хоча згідно з законом зобов’язаний був це зробити.

Не виключено, що суд може підтвердити висновок протоколу, де зазначено про порушення директором технікуму вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме статті 172-7 “Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”. Відповідальність за цю статтю – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з імовірним наступним звільненням з посади.

Відомо також, що правоохоронці вже направили керівництву Білоцерківського національного агарного університету повідомлення про притягнення О. Бодяка до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що Олександр Бодяко був кандидатом у депутати Олександрійської міської ради від партії “Сила людей” по 17-му виборчому округу, проте не здобув належної підтримки і не став депутатом міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: