Хто хоче управляти Олександрією? Кандидати в депутати від “Опоблоку”

07.10.2015 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/13629-khto-khoche-upravlyati-oleksandrieyui-kandidati-v-deputati-vid-opobloku

Строки реєстрації кандидатів закінчилися. Нині якихось перемін можна очікувати лише від зміни правової позиції комісії за рішенням суду. Однак вже сьогодні в Олександрії є зареєстрованими кандидати від десяти політичних партій, які планують активно взятися за виборчу кампанію. Виборчими програмами та агітаційними гаслами кандидати перейматимуться самі. А ми пропонуємо звичайний огляд того, хто ж вони є – кандидати від різних політичних сил, які йтимуть до нової Олександрійської міської ради. Чим вони вспіли «засвітитись» чи зацікавити громадськість і з яких мотивів опинились у списках тієї чи іншої політичної сили.

Почнемо з представників нині діючої в Олександрії промерської більшості, що на майбутніх виборах йтиме у владу під знаменами політичного спадкоємця Партії Регіонів – партії «Опозиційний блок».

Олександрійський осередок «Опоблоку» представив традиційну тоталітарно-адміністративну для певного провладного кола осіб конфігурацію: найближче оточення мера, в тому числі його рідня, компаньйони по бізнесу, діючі заступники міського голови, депутати і всі інші, хто має причетність до нинішньої владної вертикалі міста, а також просто залежні люди, які готові будуть голосувати так, як їм доведуть зверху.

Людмила Давиденко, яка є закріпленим кандидатом від партії «Опозиційний блок», – діючий депутат обласної ради від екс-фракції Партії Регіонів, перший заступник міського голови. Фігурант корупційних скандалів навколо передачі в оренду центрального комунального ринку рідним керівників міста, в т.ч. власній доньці, та щодо знищення комунальної аптечної мережі з отриманим від цього зиском її зятем – викупом задешево приміщення колишньої аптеки № 150.

Григорій Абажей – директор міського палацу культури, депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів. Є одним з голосувальників у підтримку «драконівських» законів 16 січня і силових дій Януковича щодо розгону мітингувальників у Києві. Активності депутата на окрузі, від якого його обрали, – просто взагалі ніякої.

Олег Банковський – завідувач юридичним відділом управління освіти, молоді та спорту. Був одним з тих, хто здійснював юридичний та психологічний тиск на керівництво Олександрійського колегіуму під час спроб звільнити з посади тодішнього директора, а нині заступника губернатора Сергія Коваленка. Цей юрист управління освіти Олександрійської міськради захищав інтереси «Опозиційного блоку» в судових справах проти виборчої комісії.

Олексій Болілий – директор територіального центру соціального обслуговування, а за сумісництвом – голова громадської ради при міськвиконкомі, визнаної за рішенням суду незаконною. Залежна на всі 100% від чинного мера людина, яка завжди висловлюється в унісон владі.

Ольга Бондар – депутат міської ради з екс-фракції Партії Регіонів. Голосувала на підтримку «диктаторських» законів 16 січня і розгін демонстрантів у Києві. Є керівником комунального підприємства «Ритуал», що нещодавно фігурувало в скандалі через будівництво дороговартісного паркану навколо кладовища в Ново-пилипівському мікрорайоні.

Любов Боса – ще один депутат з екс-фракції Партії Регіонів, яку зрідка можна побачити у сесійній залі. Вона один з керівників комунальної медицини і є повністю залежною від мера особою. Голосувала на підтримку «диктаторських» законів 16 січня і розгін демонстрантів у Києві.

Георгій Волков – колишній начальник Олександрійського районного і міського відділів міліції, а потім – директор комунального монополіста з управління житлом – КП «Житлогосп». Нині – пенсіонер МВС.

Олег Гаращенко – директор комунального підприємства «Жигулі», депутат з екс-фракції Партії Регіонів, що солідарно з усіма голосував за всі антинародні звернення до Януковича та поділ майна і землі громади для найближчого оточення мера. Він же – постійний очільник лічильної комісії міськради, який ставить особистий підпис під усіма протоколами, коли ухвалюються згадані незаконні рішення. Свого часу був обвинуваченим у резонансній кримінальній справі з розкрадання в особливо-великих розмірах коштів центрального комунального ринку, де тоді працював старшим контролером.

Геннадій Глазков – екс-керівник одного з міських ЖЕКів, а потім – керівник приватного житлово-експлуатаційного підприємства. Після закриття таких приватних ЖКГ-підприємств працівники комунальних ЖЕКів залишились без підтвердження пенсійного стажу. Нині – один з очільників комунального сектору міста, як приватний підприємець та підрядник комунального «Житлогоспу». Є фінансово залежною людиною від підрядів КП «Житлогосп», що, у свою чергу, підпорядковується особисто меру. Раніше, до 2010 року,  Г. Глазков був депутатом міськради і входив до фракції «Батьківщини».

Оксана Головачова – чинний депутат міської ради з екс-фракції Партії Регіонів, що також голосувала за підтримку «диктаторських» законів 16 січня і силовий розгін демонстрантів.

Віта Горенко – начальник управління освіти, молоді та спорту міськради. Таким чином людина, що через займану посаду повністю залежна від свого керівництва, тобто С. Цапюка та заступників мера.

Анатолій Горошко – депутат міськради і активний учасник екс-фракції Партії Регіонів. Постійно з голосу особисто вносить на розгляд поза межами законодавства непрозорі проекти рішень про виділення землі та власності зацікавленим особам. Екс-керівник КП «Житлогосп», надавав свідчення у суді на користь С. Цапюка, коли останнього звинувачували в корупційному правопорушенні. Голосував в підтримку силових дій Януковича та «диктаторських» законів 16 січня, що спричинили розстріл Небесної Сотні.

Алла Грибачова – директор КП «Теплокомуненерго», а тому абсолютно залежна від Степана Цапюка особа. А. Грибачова є керівником комунального підприємства, яке отримало мільйонні гарантії від міської ради, ефективність використання цих коштів перевірити досить проблематично. Громадською роботою не опікувалась.

Анатолій Дичкокомпаньйон спільного з родиною С. Цапюка бізнесу. Є одним з наближених до мера осіб, депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, екс-заступник міського голови. Є фігурантом корупційних скандалів з бордюрами, демонтованими під час ремонту дорожнього покриття на пр. Леніна, що потім продавалися його батьком, та щодо передачі в оренду центрального ринку рідним і близьким керівників міста, в т.ч. своїй дружині. Голосував за ганебне звернення до Януковича та в підтримку «диктаторських» законів 16 січня. Рідний брат А. Дичка є підсудним у кримінальній справі за фактом вбивства з вогнепальної зброї мешканця селища Пантаївки.

Олександр Долгіх – керівник приватного підприємство «Житлосервіс № 1», яке в свою чергу було утворене на «кістках» комунальних ЖЕКів. Є залежною від влади людиною, як керівник підприємства, що отримує підряди від КП «Житлогосп».

Анатолій Дюбкін – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, очільник місцевого підрозділу обласного водоканалу. Голосував за ганебне звернення до Януковича та в підтримку «диктаторських» законів 16 січня.

Галина Кисельова – вчитель школи № 7. Є співробітником комунального навчального закладу, а тому є залежною від влади людиною.

Людмила Коваль – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, активно цікавилась лише однією проблемою – упорядкуванням дачних ділянок поряд з штучним озером, утвореним на місці колишнього вугільного розрізу, де вона є головою кооперативу і має приватну забудову. Є власницею приватних перукарень. Голосувала солідарно з іншими депутатами фракції Партії регіонів на підтримку силових дій Януковича та за ухвалення «диктаторських» законів 16 січня.

Анатолій Кожемяченко – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, який проявляє активність лише під час розгляду питань оренди землі під його бізнесом та надання всіляких пільг чи переваг магазинам або закладам ресторанного типу, що є його власністю (магазини «Арка» та «Анатоль», кафе «У Яші»). Голосував за схвалення «кривавих» законів 16 січня та підтримав дії Януковича щодо силового розгону майданівців.

Надія Корнієнко – завідувачка дошкільно-навчальним закладом № 8. Так само, як і всі інші керівники комунальних закладів, абсолютно залежна від мера людина.

Віталій Лоцман – вчитель гімназії імені Т. Шевченка. Ситуація аналогічна з іншими співробітниками бюджетної комунальної галузі міста.

Геннадій Лоцман – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, нині є секретарем міської ради. Колишній контролер центрального ринку. Активіст та один з активних учасників силового протистояння з підприємцями під час акцій протесту проти передачі в оренду центрального ринку родичам міських можновладців. Саме він вносив на розгляд проект рішення міськради на підтримку «диктаторських» законів 16 січня та силових дій Януковича по розгону демонстрантів. Активно брав участь у всіх виборчих кампаніях Партії Регіонів. Особисто протидіяв внесенню на розгляд проекту рішення міськради щодо підтримки постанови Верховної Ради України про визнання Росії країною-агресором.

Галина Мариненко – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, яка голосувала спільно з іншими депутатами фракції на підтримку «кривавих» законів 16 січня та силових дій Януковича. Будучи підприємцем, попри це відмовилась підтримати проект рішення міськради щодо зниження ставок єдиного податку підприємцям.

Юрій Нос – директор КП «Олександрійський центральний ринок». Саме за його керування ринком відбувся гучний корупційний скандал з приводу вимагання і отримання хабарів від підприємців у значних сумах, через що троє його підлеглих потрапили за грати. Проведена «реконструкція» ринку коштувала підприємцям чималих сум на встановлення залізних будок, в яких вони тепер змушені працювати. Є особою, наближеною до мера.

Віктор Приходько – головний лікар Олександрійської міської лікарні № 1. Свого часу прославився тим, що був незаконно звільнений С. Цапюком з цієї ж посади і довів це в суді. Проте, попри всі негаразди у стосунках з мером, після такого ж незаконного звільнення з посади головного медика Олександрії Оксани Перевозніченко, яка, до речі, прийшла на заміну саме О. Приходьку, знову погодився на посаду головного лікаря міста та ввійшов у склад виконавчого комітету, де тепер без жодних зауважень голосує за всі пропозиції виконавчої влади.

Микола Рожков – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів. Голосував за всі непрозорі оборудки влади з нерухомістю та майном, підтримав «диктаторські» закони 16 січня, силові дії Януковича. Приватний підприємець. Виконує замовлення для комунальних підприємств та установ. Має зацікавленість у бюджетному фінансуванні. Жодного разу не виловлював особисту думку, просто взірець слухняності задля виконання намірів виконавчої влади міста.

Олена Савела – диспетчер комунального підприємства «Теплокомунерго». Є підлеглим керівництву співробітником комунального підприємства. Залежна від міської влади людина, оскільки очільником підприємства є особа, що прямо назначається чи звільняється з посади мером.

Людмила Сосна – діючий заступник міського голови з близького кола Людмили Давиденко, залежна та неактивна чиновниця, депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, що спільно з іншими членами фракції голосувала за вилучення майна і землі, інші незаконні рішення, що стосуються підприємців та комунальної власності, схвалювала разом з іншими членами фракції силові дії Януковича та «диктаторські» закони 16 січня. Безпосередньо фігурувала у корупційному скандалі навколо передачі в оренду рідним мера та його заступників комунального центрального ринку, як новий власник фірми-орендаря.

Тетяна Сохань – голова квартального комітету. Хоча і є представником органу самоорганізації, однак отримує матеріальну винагороду від міської влади і може здійснювати свою діяльність тільки завдяки прихильності керівництва міста.

Тетяна Темник – начальник управління охорони здоров’я. Через займану посаду абсолютно залежна від виконавчої влади людина, в першу чергу від С. Цапюка та його заступників.

Лілія Терещенко – депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, директор школи № 12. Людина з найближчого оточення Людмили Давиденко. Голосувала за «криваві» закони 16 січня та підтримувала жорсткі дії Януковича.

Віталій Флоря – директор комунальної дитячо-юнацької спортивної школи. Депутат міськради, активний представник екс-фракції Партії Регіонів. Голосував у підтримку дій влади, в тому числі за непрозорі оборудки з майном та землею. Брав участь у  голосуванні в підтримку «диктаторських» законів 16 січня, підтримував жорсткі дії Януковича. Залежна від мера людина, оскільки призначення та звільнення його з посади регулюється особистим рішенням мера.

Олена Харитонова – заступник директора школи № 10. Керівник бюджетного закладу, а таким чином залежна від влади людина.

Олександр Холодов – лікар-хірург, депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів. Солідарно голосував за жорсткі заходи Януковича, підтримав «криваві» закони 16 січня. Пенсіонер, який не має власної думки практично з жодного питання. Залежний від влади і мера людина, оскільки, не дивлячись на поважний вік, продовжує працювати в міській лікарні.

Олександр Цапюк – директор приватного підприємства «Уран». Брат міського голови. Депутат міськради з екс-фракції Партії Регіонів, голосувальник у підтримку «кривавих, диктаторських» законів 16 січня, підтримував жорсткі силові дії Януковича. Фігурував в корупційному скандалі навколо функціонування приватної пекарні в багатоквартирному будинку і спробі влаштувати септик у дворі багатоповерхівки для залишків виробництва, а також щодо постачання хлібу в комунальні заклади та виготовлення контрафактних шкарпеток.

Вікторія Чернецька – начальник управління культури і туризму міської ради. Залежна від мера та його заступників особа, оскільки призначення та звільнення регулюють згадані чиновники.

Тетяна Шуткіна – заступник директора «Палацу урочистих подій». Залежна особа від мера та його заступників, які мають безпосередній вплив на можливість обіймати нею посаду.

Далі буде…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: