Олександрійські депутати вирішили не включати Олександрію до громад Кіровоградщини

27.05.2015 00:00:0010 переглядівАвтор: admin
/news/12630-oleksandrijjski-deputati-virishili-ne-vklyuchati-oleksandriyu-do-gromad-kirovogradshhini

Олександрійська міська рада вважає за недоцільне об’єднання територіальної громади з іншими територіями Кіровоградської області.

Відповідне звернення до депутатів Кіровоградської обласної ради у формі рішення ухвалено Олександрійською міською радою на позачерговій сесії міської ради.

Як зазначено у зверненні, текст якого є у журналістів “Олександрійських новин”, депутати міської ради вважають місто “самодостатньою територією з розвинутою інфраструктурою та абсолютно достатнім організаційно-правовими та матеріально-фінансовими повноваженнями”.

Частина олександрійських депутатів вважає недоцільним об’єднання громад до проведення виборів.

У зверненні зазначено, що депутати вважають проект Кіровоградської обласної ради щодо перспективного плану формування спроможних територіальних громад “не переконливим для громад з точки зору його економічної ефективності”.

Наприкінці тексту звернення, вказано, що міська рада “просить не включати місто обласного значення Олександрію в перспективний план формування спроможних територіальних громад”.

Право підпису під листом-зверенням депутати надали міському голові С.Цапюку та секретарю міської ради Г.Лоцману. Також депутати доручили депутатам обласної ради від міста Олександрії “зачитати на сесії обласної ради 28 травня 2015 року дане звернення”.

Нагадаємо, раніше міський голова Степан Цапюк висловив своє невдоволення тим, як планується провести об’єднання громад та вказав на його бачення об’єднання територій, зневажливо називаючи сільські та селищні території “кацапетовками”.

Потім міська рада кулуарно, без обговорення з громадськістю за зачиненими перед журналістами міських ЗМІ дверима сесійної зали, “обговорили” питання об’єднання громад.

Нагадаємо, що олександрійський бюджет є дотаційним і не спроможний самостійно забезпечувати пенсіями, соціальним виплатами і заробітними платами працівників бюджетної сфери міста, забезпечення міських закладів культури, освіти і охорони здоров’я. Як зазначалось під час ухвалення бюджету міста на 2015 рік, дотації та субвенції з державного бюджету сумарно складають більше 80% міського бюджету.

В той же час об’єднаним громадам, влада пропонує отримати додаткові кошти на розвиток та підтримку громад зі спеціального фонду розвитку.

Спротив об’єднанню громад відбувається в основному тому, що, на думку більшості експертів-політологів, місцева еліта побоюється втратити владу в нових територіальних об’єднаннях та позбавитись корупційних зв’язків, які дозволяють отримувати незаконні доходи за допомогою місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: