В Олександрії блокують прийняття рішення щодо визнання Росії агресором

26.02.2015 00:00:009 переглядівАвтор: admin
/news/12040-v-oleksandriyi-blokuyut-prijjnyattya-rishennya-shhodo-viznannya-rosiyi-agresorom

В Олександрії блокують прийняття рішення щодо визнання Росії агресором

Чиновниками Олександрійської міської ради чиняться штучні перепони, щоб не розглядати проект рішення щодо підтримки постанови Верховної Ради України про визнання Росії країною-агресором.

Відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення міськими чиновниками зареєстровано в Олександрійському міському відділі міліції 26 лютого.

В заяві депутат міської ради Віктор Голобородько стверджує, що подав відповідний проект рішення міської ради ще 3 лютого 2015 року на ім’я секретаря Олександрійської міської ради Геннадія Лоцмана. До цих пір жодної інформації щодо поданого проекту не надходило, жодної дії з боку чиновника по оприлюдненню чи включенню цього проекту до питань порядку денного не відбулося.

26 лютого скликалась позачергова сесія міської ради, де питання, яке нині є актуальним та дає змогу продемонструвати проукраїнські настрої серед депутатів міськради, теж не було розглянуто.

Г. Лоцман уникає прямого спілкування з автором проекту, не відповідає на телефонні дзвінки та не надає жодної інформації з приводу того, чому він, як секретар Олександрійської міської ради, не здійснює власних повноважень.

Також не надано жодних пояснень, з посиланням на норми законодавства, щодо блокування цього проекту рішення і в управлінні забезпечення діяльності Олександрійської міської ради, хоча посадові особи вказаного управління реєструють та опрацьовують проекти рішень ради, інші документи та подають їх на розгляд депутатів міської ради.

Депутат вважає, що посадові особи органів місцевого самоврядування, а саме секретар Олександрійської міської ради Геннадій Лоцман, начальник управління забезпечення діяльності Олександрійської міської ради Людмила Фуртак умисно і протиправно не вчинили жодних належних дій щодо обов’язкового оприлюднення запропонованого проекту рішення міської ради і в такий спосіб заблокували його подальший розгляд депутатами міської ради.

Таким чином, можуть бути вчинені одразу декілька кримінальних правопорушень, в тому числі за частиною 2 статті 351 Кримінального кодексу України – невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у його роботі.

Також може бути розглянуто питання про порушення посадовими особами норм статті 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам.

Нагадаємо, міста обласного значення Кіровоградської області, в тому числі і обласний центр, визнали Російську Федерацію країною-агресором. Зокрема, відповідне рішення ухвалено в Знам’янці 5 лютого, у Світловодську 12 лютого та в Кіровограді – 24 лютого.

Імовірною причиною такого блокування рішення є те, що і секретар міської ради, і деякі інші депутати на чолі з міським головою С. Цапюком голосували за сумнозвісне рішення міської ради, яким схвалювались дії колишньої влади щодо минулорічного силового розгону протестуючих на Майдані, і досі не змінили своїх поглядів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: