Олександрія в епіцентрі скандалу через наркобізнес, що працював під прикриттям міліціонерів

02.02.2015 00:00:008 переглядівАвтор: admin
/news/11854-oleksandriya-v-epicentri-skandalu-cherez-narkobiznes-shho-pracyuvav-pid-prikrittyam-milicioneriv

Олександрія в епіцентрі скандалу через наркобізнес, що працював під прикриттям міліціонерів

Олександрія в центрі корупційного скандалу в зв’язку із функціонуванням в нашому місті розгалуженої мережі наркобізнесу, організованого і налагодженого працівниками міського відділу міліції. Мова йде про п’ятьох міліціонерів. Саме таку кількість правоохоронців, забруднених розповсюдженням наркотиків, озвучили журналісти “Інтера” у вечірньому випуску “Подробиць” 31 січня.

Повідомили журналісти і прізвище головного фігуранта цього корупційно-наркотичного скандалу. Це олександрієць, підполковник міліції Олександр Козловський, який не так давно обіймав посаду заступника начальника Олександрійського міського відділу міліції – начальника кримінальної міліції. І попри те, що він “засвітився” у “кришуванні” наркоторгівлі, це не перешкодило йому не тільки залишитися на службі, але й отримати підвищення. Зараз він працює начальником Новомиргородського районного відділу міліції.

Як розповіли журналісти телеканалу “Інтер”, групу наркодилерів виявили співробітники обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Декількох фігурантів цієї гучної справи вже відправили до тюрми, однак далеко не всіх. Деякі залишились не тільки на волі, але й продовжують працювати у правоохоронних органах.

Про схему “кришування” наркоторговців розповіли затримані і свідки. «Заїжджали брали гроші десь около 3 тисяч доларів і їздили вони до цього, до Козловського, возили йому гроші» – розповів затриманий Роман Чабан.

Свідки розповіли і про те, що міські міліціонери після викриття групи спробували звинуватити у скоєних ними злочинах співробітників УБОЗу і під тиском примушували своїх «підшефних» розповсюджувачів наркотиків під диктовку писати фіктивні заяви.

“Я писал на Могилюка, в частности, на Чернобривца заяву, что они деньги требуют, и то, что я давал деньги, но это все я писал под диктовку”, – розповів інший фігурант Віталій Баранюк.

Чи було внутрішнє розслідування та які його результати, начальник обласного управління міліції Анатолій Вітюк розповісти журналістам не захотів. Є коментар тільки прес-служби, але фактично в ньому немає ніякої інформації.

“Ми утримуємося від будь-яких детальних коментарів, оскільки як і свідчення в’язня, так і відеоряд знаходиться на вивченні в прокуратурі”,  – запевнила журналістів «Інтера» Віталіна Бевзенко, начальник Центру громадських зв’язків УМВС України в Кіровоградській області.

В обласній прокуратурі відео, що записане ще півроку тому, і на якому свідки розповідають про міліціонерів-перевертнів отримали, за їх словами, лише минулого тижня. Нині відкрито кримінальне провадження.

“Основна версія слідства зводиться до того, що в місті Олександрії організована мережа збуту наркотичних речовин під прикриттям органів внутрішніх справ”, – повідомила Оксана Звенигородська, прес-секретар прокурора Кіровоградської області.

З відеосюжетом телеканалу “Інтер” можна ознайомитись нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: