В Олександрії буде 20, в районі – 26, а в області – 50 депутатів

18.12.2014 00:00:005 переглядівАвтор: admin
/news/11585-v-oleksandriyi-bude-20-v-rajjoni-26-a-v-oblasti-50-deputativ

Кількість депутатів місцевих рад на Кіровоградщині, Олександрійському районі та Олександрії вдвічі скоротять. Відповідний проект закону про внесення змін до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» (щодо зменшення загального складу місцевих рад» внесено у Верховну Раду під № 1150-1.

Законопроект зареєструвала група з 10 депутатів від партій, що входять у склад парламентської коаліції.

Відповідно до змін, що пропонуються прийняти, тепер не самі депутати будуть вирішувати, якою буде кількість депутатів міської, районної чи обласної ради. Єдиним критерієм кількості депутатів ради є кількість жителів територіальної громади, де обираються депутати, та статус населеного пункту.

Відповідно до проекту закону, який вже почали розглядати комітети Верховної Ради та який надано для ознайомлення, загальний склад сільської ради буде становити 6 депутатів. Загальний склад селищної ради – 8, а склад міської ради буде залежати від кількості жителів. В місті до 50 тисяч жителів – 14 депутатів; в місті від 50 до 200 тисяч жителів – 20 депутатів; в місті від 200 до 500 тисяч жителів – 30 депутатів; в місті від 500 тисяч до 1 мільйона жителів – 40 депутатів; в місті понад 1 мільйона жителів – 50 депутатів.

Чисельність жителів міста визначатиметься на підставі повідомлення органів державної статистики станом на 1 січня року початку виборчого процесу місцевих виборів.

Виходячи з положень закону, в Олександрії міська рада скоротиться більше ніж вдвічі – 20 депутатів замість нинішніх 50, Олександрійська районна рада також «схудне» наполовину – замість нинішніх 52 депутатів будуть обирати одного представника від громад (селищних і сільських рад), тобто всього – 26 депутатів.

Кіровоградська обласна рада стане теж вдвічі меншою, адже парламентарі пропонують визначити загальний склад будь-якої обласної ради удвічі більшим за кількість районів, міст обласного значення, що входять до складу відповідної області.

Оскільки на Кіровоградщині 21 район та 4 міста обласного підпорядкування, то помноживши суму на 2, отримаємо кількість мандатів у обласній раді наступного скликання в розмірі 50, замість нинішніх 100.

Нагадаємо, раніше уряд та Президент задекларували необхідність зменшення кількості депутатів місцевих рад і скоротити їх кількість наполовину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: