Олександрійські чиновники завдали державному бюджету майже 40 тисяч гривень збитків

18.12.2014 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/11584-oleksandrijjski-chinovniki-zavdali-derzhavnomu-byudzhetu-majjzhe-40-tisyach-griven-zbitkiv

Господарський суд Кіровоградської області вирішив стягнути з управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради на користь Державного бюджету України збитки, завдані державному бюджету України в сумі 39054 грн. Також судовим рішенням з управління соцзахисту стягнуть судовий збір у 1827 грн.

Повний текст рішення суд склав 15 грудня.

Суть рішення суду у тому, що Міністерство юстиції України подало судовий позов до управління соціального захисту Олександрійської міськради про стягнення з нього на користь державного бюджету України збитків, завданих бюджету в сумі 39054 грн. у зв’язку з відшкодуванням зазначеної суми на виконання рішення Європейського суду у справі “Харук та інші проти України”, де розглядалось одночасно 114 заяв громадян України.

Відповідач у своєму відзиві на позов позовні вимоги заперечив та просив відмовити у задоволенні позову через те, що управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради утримується виключно за рахунок коштів місцевого бюджету, а тому, в силу вимог чинного законодавства, не може нести відповідальність за зобов’язаннями без відповідних бюджетних асигнувань.

Державна казначейська служба України та Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації вимог суду не виконали, письмових пояснень по суті спору до суду не подали, хоча були повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

Суд вважає, що місцеві чиновники не вчинили всіх належних дій, щоб виконати обов’язок по своєчасній виплаті щорічної допомоги на оздоровлення учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, встановленої статтею 46 Конституції України, статтею 48 Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, а також судовими рішеннями.

Громадянин І. Стрігін з 2007 року в судах оскаржував невиплату належних йому коштів. Рішення національних судів управлінням виконано було лише частково, тому І. Стрігін звернувся за захистом до Європейського суду з прав людини.

За результатами розгляду заяви олександрійця І. Стрігіна в рамках справи “Харук та інші проти України”, Європейським судом встановлено порушення Україною норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, у зв’язку з чим зобов’язано державу Україна сплатити Стрігіну І.В. заборгованість за рішенням національного суду, винесеного на його користь та відшкодування справедливої сатисфакції у сумі 3000 євро.

На виконання рішення Європейського суду з держбюджету України на рахунок громадянина сплачено присуджені судом кошти у сумі 30906 грн., що еквівалентно 3000 євро, та заборгованість за рішенням Олександрійського міськрайонного суду в сумі 8148 грн. В кінці 2012 року судове рішення було виконане.

Рішення господарського суду набере законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, а в разі подання такої скарги – після ухвалення рішення апеляційною судовою інстанцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: