Басейн в Олександрії зачинили через загрозу життю і здоров’ю людей

26.08.2014 00:00:008 переглядівАвтор: admin
/news/10813-basejjn-v-oleksandriyi-zachinili-cherez-zagrozu-zhittyu-i-zdorovyu-lyudejj

Через порушення вимог санітарного законодавства робота міського басейну створює загрозу життю та здоров’ю олександрійців, тому судовою постановою його робота припинена. Відповідна постанова суду оприлюднена в офіційному Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Як зазначається у постанові, до суду на ТОВ «Медіа-Арсенал», що є власником олександрійського басейну, подало Головне управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області, яке вимагало зупинки діяльності басейну. Суд позовну вимогу санітарно-епідеміологічної служби задовольнив.

Підставою для звернення до суду стали колективні звернення громадян, лист обласного водоканалу та результати перевірки.

Як свідчать матеріали перевірки, в басейні є ряд порушень санітарного законодавства. Зокрема не працюють системи припливної та витяжної вентиляції з механічним спонуканням в усіх приміщеннях басейну, в приміщеннях роздягальні та санвузлах взагалі відсутні вентиляційні канали з решітками. Також не працює прохідний ножний душ з безперервним протоком свіжої води перед виходом із душових в зал ванни басейну. Не надані під час перевірки технологічні регламенти водообміну у ванні басейну та промивки фільтрів. В якості дезінфікуючого реагенту води в басейні використовується 19% гіпохлорит натрію, на який не надані супровідні документи. В басейні не обладнане приміщення хлораторної та приміщення для приготування дезінфікуючих розчинів. Слід зазначити, що користувачі басейну неодноразово помічали наявність на дні ванни басейну скупчення бруду, який потім намагались прибирати з дна власноруч працівники басейну.

Серед порушень, які виявила санітарно-епідеміологічна служба: відсутність технологічного регламенту знезараження води басейну, відсутність контролю за залишковим вмістом активного хлору у воді басейну.

Згідно даних лабораторних досліджень, вміст залишкового хлору у дослідженій пробі води із ванни басейну менше ніж вимагається за стандартами вдвічі. У дослідженій пробі води із крану в душових вміст нітратів втричі вищий за нормативний. Жорсткість води в 2,5 рази вища за нормативну.

Для перевірки проходження попереднього медичного огляду не надані особові медичні книжки працівників басейну, особові медичні книжки відсутні на робочих місцях.

Постановою суду до Товариства з обмеженою відповідальністю «Медіа-Арсенал» застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення надання послуг в басейні «Планета-спорт», що на площі Леніна, до усунення порушень санітарного законодавства.

За інформацією «Олександрійських новин», інформації про усунення виявлених порушень у контролюючі служби не надходило.

Коментар адміністрації басейну з ситуації так і не вдалось отримати, оскільки встановити зв’язок з керівництвом басейну не вдалось. Слід зазначити, що з початку своєї діяльності у представників різних ЗМІ було чимало труднощів щодо отримання будь-якої інформації про роботу басейну і взагалі користувалась славою не публічного власника одного з найбільших фізкультурно-оздоровчих закладів Олександрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: