«Роки стиснутого серця» презентували в Олександрії

25.12.2015 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/history/chronology/10453-roki-stisnutogo-sercya-prezentuvali-v-oleksandriyi

«Роки стиснутого серця» презентували в Олександрії

18 грудня в Олександрійській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги «Роки стиснутого серця. Осінь 2010 – осінь 2015». Її автор Віктор Голобородько – редактор газети «Городской курьер» і телеканалу «Контакт-ЛТД», краєзнавець, депутат Олександрійської міської ради VI скликання.

У презентації взяли участь депутат міської ради VI скликання Євгеній Сайко; волонтер Володимир Малишев; голова Олександрійської територіальної організації Національної Спілки журналістів України, редактор районного часопису «Сільський вісник» Ірина Балашова; директор Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи Надія Чуянова; краєзнавець, літератор, педагог Валерій Жванко; заступник голови громадського об’єднання «Незалежна громадська рада міста Олександрії» Людмила Бадіон; журналісти місцевих ЗМІ, члени Національної Спілки журналістів України Євгенія Ніколаєва і Наталія Луценко; працівники районної бібліотеки.

У книзі, яка має 95 сторінок авторського тексту, депутат попереднього скликання Віктор Голобородько ділиться своїми враженнями від роботи у депутатському корпусі міської ради з 2010 по 2015 роки. Він розвінчує міфи і хибні уявлення про депутатів, зокрема щодо поширеного міфу про окрему заробітну плату, власний кабінет та якісь захмарні пільги. Зазвичай шлях у депутати прокладають собі ті, хто має якийсь прихований інтерес або громадські активісти, що пропонують проекти рішень, які справді поліпшать життя звичайних громадян. У Віктора Голобородька власного бізнесу немає і він не планує його створювати. Він – творча людина, яка присвячує своє життя журналістиці і краєзнавству, тому депутатський значок дав можливість відчути і побачити йому життя влади і всі проблеми суспільства, як кажуть, з іншого боку.

У книзі «Роки стиснутого серця» він розповідає про те, чому він вирішив піти у політику і що йому вдалося досягти за п’ять років роботи. Окрім цього у виданні містяться спогади про важливі події, які сталися в Олександрії, роздуми автора про буровугільну галузь міста, про відстоювання прав громадян, про організацію та участь у мирних зібраннях, мета яких відновлення справедливості, встановлення громадянського миру у Олександрії.

«Роки стиснутого серця» – це і інтерв’ю з бійцями Збройних сил України, молодими і вже середнього віку чоловіками, які захищають нашу країну на Сході і їх розповідь про те як там, на передовій поруч із ворогом.

Не тільки війна забирає від нас кращих з кращих. У книзі автор згадує про олександрійського журналіста, першого керівника олександрійського об’єднання журналістів – Анатолія Надольського, який пішов з життя у 2013 році. Автор стисло описує внесок Анатолія Станіславовича у життя міста і краю. У книзі можна знайти розділ, присвячений громадському телебаченню, яке є в Україні і яке, на думку автора, варто розвивати й надалі, щоб чесно і об’єктивно висвітлювати події.

Тим, хто коли-небудь був в Одесі, буде цікаво прочитати про враження від цього міста автора, який побував там у відрядженні. Він описує відомі вулички цього міста, особливості його мешканців та одеський гумор.

Книга закінчується позитивно, з хорошим настроєм і вірою у світлий прийдешній день.  Вона розрахована на широке коло читачів, кожен знайде собі щось до смаку, про політику, економіку, війну, краєзнавство, журналістику і багато інших сторін життя.

За словами автора, він написав цю книгу досить швидко, всього за два тижні та видав кілька десятків примірників за власні кошти, не вважаючи свою роботу бестселером, але лише спробою зафіксувати у прозі миттєвості бурхливого життя громади, свідком і учасником якого він був сам.

На презентації книги у бібліотеці Віктор Валентинович відповів на запитання журналістів та подарував примірники видання Олександрійській центральній районній бібліотеці імені Д. Чижевського. До речі, видання доступне в електронному варіанті на платформі issuu.com. Досить написати ім’я та прізвище автора та переглянути його.

Катерина Карпенко




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: