В Олександрії відкрилася виставка картин місцевої художниці

24.12.2019 00:00:001 переглядАвтор: admin
/culture/10662-v-oleksandriyi-vidkrilasya-vistavka-kartin-miscevoyi-khudozhnici

10 грудня в арт-холі міської бібліотеки імені О.С. Пушкіна відкрилася виставка картин «У пошуках унікальності» молодої олександрійської художниці Тетяни Тарасенко. Це вже друга персональна виставка художниці, і, переглядаючи її роботи, складно уявити, що малювати картини Тетяна почала тільки два роки тому. На виставці представлено близько 30 робіт художниці, створених у різних стилях і техніках. 

Від картин олександрійської художниці Тетяни Тарасенко неможливо відірвати очей. Зачаровують мальовничі пейзажі та неначе живі квіти, виконані акриловими фарбами, затримують погляд натюрморти у мозаїчному стилі, дивують картини, створені з яєчної шкаралупи та намальовані у крапковій графіці звичайними фломастерами. У якому б стилі не працювала молода художниця Тетяна Тарасенко, у неї все виходить надзвичайно талановито. Усі стилі й техніки, якими на сьогодні володіє художниця, вона встигла опанувати всього за два роки.

Любов до творчості у місцевої художниці ТетяниТарасенко з’явилася ще в дитинстві. Першими результатами таланту юної Тетяни були святкові листівки для мами і дитячі малюнки. Але серйозно займатися живописом Тетяна Тарасенко почала вже наприкінці 2017 року. Спочатку малювала просто для себе. Самостійно вивчила основні ази малювання, опанувала різні техніки. Спочатку пробувала малювати гуашшю на папері, потім спробувала акрил, який просто зачарував її своєю яскравістю та палітрою кольорів. Згодом Тетяні захотілося створювати великі картини, здатні стати окрасою сучасного інтер’єру. Так з’явилася перша картина художниці – зимовий пейзаж.

За два роки творчого життя олександрійка Тетяна Тарасенко намалювала близько 60-ти картин. У практиці художниці вже є розпис одягу, стін та скла. Її картини прикрашають оселі олександрійців та жителів інших міст України, а розписаний нею одяг мають і земляки, і жителі інших країн, зокрема Білорусі та Польщі.

Більше як рік тому у бібліотеці ім. О.С.Пушкіна була перша персональна виставка Тетяни «Закохана в життя». Також художниця взяла участь у колективній виставці художників-аматорів у Кропивницькому. 

Тетяна Тарасенко вела дитячий творчий гурток, що працює в «Vashart gallery». Завдяки роботі з дітьми почала вивчати та пробувати різні техніки в створенні картин. Так і полюбився їй мозаїчний стиль.

На персональній виставці Тетяни Тарасенко «У пошуках унікальності» представлені роботи в різних стилях. Це реалізм, пуантилізм, яєчна мозаїка та вітраж.

«Цей рік був дуже активним та різнобарвним, що й сформувало виставку саме такою. Безліч подій та знайомств залишають свої сліди в моєму житті, формуючи конкретні бачення навколишнього світу. І в пошуках саме своєї унікальності я зупинилась на мозаїчному стилі, що містить у собі безліч технік. Наразі я націлена розвивати саме цей напрямок. Саме цей стиль малює в моїй голові картини в найяскравіших фарбах. Коли я працюю в цих техніках, навколишній світ перестає для мене існувати і дарує незабутні емоції, які переносяться на роботу. У цей момент моє «світло» горить ще яскравіше», – зазначає художниця.

Під час відкриття виставки Тетяна Тарасенко дала можливість присутнім відчути себе справжніми художниками і створити колективну картину. Кожен мав можливість поставити мазки на картині саме тих кольорів, які відбивали його день, таким чином усі разом «запалювали галактику». 

Побачити картини талановитої художниці Тетяни Тарасенко можна до кінця січня наступного року на виставці в арт-холі бібліотеки ім. О.С. Пушкіна, що знаходиться по вулиці Григорія Усика, 41. Вхід вільний.

Юлія Пастух





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: