Юні олександрійські художники представили свої роботи на виставці «Підводна феєрія»

15.11.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10656-yuni-oleksandrijjski-khudozhniki-predstavili-svoyi-roboti-na-vistavci-pidvodna-feeriya

10 листопада в молодшому відділі Олександрійської бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна відкрилася виставка картин «Підводна феєрія». Авторами робіт стали юні олександрійські художники – вихованці «Творчої майстерні Ганни Панкратової». На виставці представлені 24 картини, на яких юні обдарування від 5 до 15 років зобразили найкрасивіших жителів підводного світу. На урочисте відкриття виставки завітали юні автори картин зі своїми батьками та викладачкою Ганною Панкратовою. 

Виставка дитячих робіт «Підводна феєрія» розкрила усю неймовірну красу мешканців підводного світу. Тут можна побачити найрізноманітніших різнокольорових риб, морських коників та молюсків, намальованих юними олександрійськими художниками. Якого саме жителя океану малювати для виставки — діти обирали самі. Одинадцятирічна  Валерія Вакал, яка займається живописом менше року, розповіла, що для своєї картини обрала тропічну рибу, бо саме ця смугаста морська красуня їй сподобалася найбільше. Більш досвідчений юний художник, п’ятнадцятирічний Андрій Ворона, єдиний намалював молюска. Хлопець розповів, що вирішив зобразити саме цього підводного мешканця, щоб не було схоже на інші роботи, адже більшість дітей малювали риб. Майже всі юні художники представили на виставці по одній картині, а одна дівчинка намалювала аж три. Авторкою одразу трьох робіт стала дванадцятирічна Кіра Клепач, яка відвідує «Творчу майстерню Ганни Панкратової» вже чотири роки.

Для створення своїх робіт юні автори картин використовували тонований папір, гуаш, акварель та різні природні матеріали. Результат вийшов вражаючий. Дивлячись на бездоганне виконання робіт, складно було повірити в те, що наймолодшим авторам цих шедеврів усього п’ять років — їхні картини нічим не поступалися роботам старших і більш досвідчених художників, які презентували свої роботи на виставці «Підводна феєрія».

Відкриття виставки було цікавим та сповненим сюрпризів як для дітей, так і для їхніх батьків. 

На свято завітав казковий Капітан Врунгель, який розважав дітлахів різноманітними рухливими іграми. Не сумували також мами й тата юних художників, адже веселий Капітан зміг з легкістю їх розворушити і погратися з ними у гру «Вода-суша». Після веселих змагань гостей заходу частували соком та солодощами.

Виставка «Підводна феєрія» працюватиме у дитячій бібліотеці до 10 грудня, і усі бажаючі можуть безкоштовно помилуватися картинами місцевих художників щодня, крім суботи, за графіком роботи бібліотеки.

Наразі юні вихованці «Творчої майстерні Ганни Панкратової» працюють над картинами на новорічну тематику, тож зовсім скоро на нас вже чекатиме нова виставка картин обдарованих дітей Олександрії.

Юлія Пастух




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: