Квест на знання історії міста та уроки програмування

18.10.2019 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/culture/10650-kvest-na-znannya-istoriyi-mista-ta-uroki-programuvannya

Квест на знання історії міста та уроки програмування

Вже другий рік бібліотеки Олександрійської бібліотечної системи долучаються до Європейського тижня коду і проводять навчання та різноманітні змагання для місцевих школярів. У цьому році міські бібліотеки організували два заходи з програмування окремо для школярів молодшої ланки та для учнів 9-11 класів. 

Кожен рік з 2017 року на початку липня організація Meet and Code оголошує конкурс на отримання грантів на проведення подій, пов’язаних із програмуванням та кодуванням в рамках Європейського тижня кодування. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup. У цьому році Олександрійська ЦБС подала на конкурс шість подій, дві з яких були підтримані та отримали фінансування.

«Дуже велика конкуренція. Якщо перший рік, коли розпочиналася ця програма, на участь подали близько 90 проєктів, то в минулому році їх вже було понад 200, а в цьому році вже близько 500. Тому те, що ми подали шість подій і дві з них підтримано, я вважаю, це дуже добре», – зазначила директорка Олександрійської ЦБС Тетяна Троцюк. 


Перший захід в рамках Європейського тижня коду відбувся 7 жовтня в центральній міській бібліотеці. Це був квест для учнів 9-11 класів, який називався «Історія міста Олександрія через призму програмування». Кожна з команд на старті отримала свій маршрут із шістьма туристичними локаціями. Основне знаряддя квесту – смартфон. Дівчата та хлопці за підказками повинні були знайти пам’ятники Олександрії, зчитати за допомогою QR-коду історію їх відкриття та вирішити завдання з програмування чи розв’язати логічне завдання. З кожного отриманого шифру потрібно було скласти кодове слово і розкодувати його вже в бібліотеці, після проходження всього квесту.


Переможцем квесту «Історія міста Олександрія через призму програмування» стала команда учнів, яка прибігла до бібліотеки першою. Кожен з них отримав подарунок переможця – флешку, а учасники другої команди з відривом у три хвилини отримали подарунки у вигляді дзеркального кубика Рубика.

Друга подія, яку провели в рамках Європейського тижня коду в Олександрії, мала назву CodeFest 2.0 «Грай та програмуй». Захід проводився 11 жовтня

у дитячій бібліотеці ім. Ю. Гагаріна. Дві команди школярів молодших класів вчилися збирати роботів та програмувати.


«За допомогою сайту Code Combat.com і тих конструкторів LEGO, які в нас є і які ми за допомогою цього проєкту придбали, діти збирали роботів із самого початку з мінімальних деталей, потім програмували цих роботів, після чого самі ними керували. Друга команда школярів за допомогою цього ж сайту обирала собі героя і писала програму, як цей герой буде рухатися до своєї цілі: вверх, вниз, з перешкодами. Там є декілька героїв, діти обирають одного і вчаться програмувати — не просто натискають стрілочки, а прописують код програми і цей код виконує рухи, які дитина задала», – розповіла Тетяна Троцюк.


По завершенню навчання кожна дитина, яка брала участь у заході, отримала у подарунок флешку.

Також директорка Олександрійської бібліотечної системи додала, що бібліотека для проведення першого заходу отримала квадрокоптер, а для другого — додатковий конструктор LEGO, який надалі буде використовуватися для навчання дітей, що відвідують робоклуби.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: