У Вищій народній школі розпочався новий навчальний рік

04.10.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10646-u-vishhijj-narodnijj-shkoli-rozpochavsya-novijj-navchalnijj-rik

У Вищій народній школі розпочався новий навчальний рік

В Олександрії у Вищій народній школі, слухачами якої є переважно люди поважного віку, розпочався новий навчальний рік. Урочисте відкриття відбулося 27 вересня у бібліотеці для юнацтва. Зала була переповнена учнями, викладачами та гостями свята.

Вища народна школа навчає олександрійців старшого віку вже протягом семи років. Цієї осені у порівнянні з минулими роками кількість учнів збільшилася, зазначила керівник Вищої народної школи Світлана Пріхно. До навчання у цьому навчальному році приступили 156 слухачів.

Напрямки навчання у Вищій народній школі обираються переважно за запитами слухачів. Цьогоріч у школі для дорослих учнів з’явилися два нові напрямки – «Електронні сервіси та послуги» та «Українська мова в побуті».

«Напрямок «Електронні сервіси та послуги» на сьогодні дуже актуальний, адже багато послуг і сервісів є в режимі онлайн. Тож, щоб, навіть не виходячи з дому, керувати цим процесом, наша школа допоможе людям старшого віку здобути певні знання, вміння та навички, і їм буде зручно і краще користуватися цими інноваціями. Щодо нового навчального напрямку «Українська мова в побуті» – він теж у цьому році в нас вперше і виник він не просто так. У нас були слухачі, які прийшли просто записуватися до Вищої народної школи на навчання, але в них було таке прохання: оскільки на сьогодні у нас всі громадські та державні організації переходять на українську мову, ну і, звичайно, ми живемо в Україні, кожен громадянин повинен знати свою рідну мову. Тож виникає потреба більш поглиблено вивчати українську мову, адже ви знаєте, що людям старшого віку важко перелаштуватися з російської мови, якою вони говорили ще за часів Радянського Союзу, на українську. Тим більше, що дуже багато організацій потребують заповнення різної офіційної документації саме українською мовою. Саме тому і створився цей напрямок»,- розповіла Світлана Пріхно.

На сьогодні у Вищій народній школі діють 9 навчальних напрямків: «Основи комп’ютерної грамотності», «Основи практичного здоров’я», «Електронні сервіси та послуги», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Туристичне краєзнавство», «Садівництво», «Лікувальна фізкультура», «Поезія рідної землі» та «Українська мова в побуті».

На урочистий початок навчального року завітали як учні Вищої народної школи, так і їхні викладачі. Традиційно розпочали святкування з гімну Вищої народної школи. Отримували поздоровлення з початком навчального року і від талановитої олександрійської молоді, яка співала пісні, танцювала та виконувала жартівливі сценки. Також на відкритті Вищої народної школи керівників усіх навчальних напрямків за здобутки минулого року нагородили грамотами та подяками.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: