Валерій Шохін: Надія Матвєєва приїхала в Олександрію, щоб освоїти основи танців

27.09.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10645-valerijj-shokhin-nadiya-matveeva-priyikhala-v-oleksandriyu-shhob-osvoyiti-osnovi-tanciv

Валерій Шохін: Надія Матвєєва приїхала в Олександрію, щоб освоїти основи танців

Днями ми завітали до студії «Viva Dance», де тренується і тренує відомий олександрійський танцівник Валерій Шохін. Він нещодавно повернувся зі знаменитого шоу «Танці з зірками», в якому танцював у парі з українською телеведучою, народною улюбленицею Надією Матвєєвою. Пара залишила шоу після четвертого прямого ефіру, не добравши достатню кількість глядацьких голосів. Наш земляк Валерій Шохін розповів нам багато цікавого про те, як потрапив у «Танці з зірками», про свою участь у шоу, а також про свою зіркову партнерку Надію Матвєєву.

– Валерію, ви думками вже вдома чи ще на паркеті «Танців з зірками»?

– Мабуть, п’ятдесят на п’ятдесят.

– Як вдома зустрічали рідні, ваші вихованці? Чи приготували для вас щось цікаве, адже вас досить довго не було?

– Звичайно, отримав дуже багато привітань і радісних емоцій з їхнього боку через те, що я таки вже вдома.

– Скільки часу ви були на шоу «Танці з зірками»?

– Я протанцював чотири ефіри, але перед цим заздалегідь поїхав на тренування. Всього я там був трохи більше місяця.

– За цей час встигли відчути себе зіркою?

– У мене не було такої цілі, чесно кажучи, тому що я розумів, що танцюю з реальною зіркою, і дотягуватися до неї за короткий проміжок часу було дуже складно.

– Це шоу взагалі додало вам популярності? Можливо, люди впізнають вас на вулиці, просять автограф?

– Звичайно, трапляється, що люди підходять і просять разом зі мною сфотографуватися. Більше, звичайно, в нашому місті, а от у Києві все, мабуть, більше розбавлено іншою інформацією. Щодо автографів, то це поки що якось трохи смішно для мене.


– Чому смішно?

– Не знаю. Я все життя прожив в Олександрії, де тепер ті самі люди, яких бачив щодня, раптом починають дивитися на мене, як на зірку – це просто якось дивно.

– Які враження, які емоції у вас залишило шоу «Танці з зірками»? З якими спогадами ви повернулися?

– Звичайно, більше позитивних спогадів. Зрозуміло, що й у процесі тренувань, і взагалі, враховуючи весь емоційний тиск цього проекту, була й інша сторона позитиву, скажемо так. Тому що дуже велика відповідальність і дуже високі вимоги від продюсерів щодо танцю, щодо образів, щодо організації праці взагалі.

– Що вас вразило найбільше під час участі у шоу?

– Мене вразила масштабність цього шоу щодо кількості людей, задіяних в його підготовці, яких ми ніколи не бачимо. Навіть для мене, як для людини, яка раніше дуже активно працювала у цій сфері, було здивуванням, наскільки багато людей насправді працює над проектом. Світло, звук, декорації (дуже масивна команда по декораціях), ті ж самі прибиральниці – це ціла армія людей, які ніколи не потрапляють у кадр, або дуже рідко їх побачимо, але які дуже злагоджено працюють для того, щоб все вийшло на найвищому рівні.

– У шоу такого масштабу ви брали участь вперше чи, можливо, й раніше був такий досвід?

– Ні, в телевізійних передачах такого плану, в програмах, проектах – це мій перший досвід.

– Цей свій перший досвід вважаєте позитивним?

– На максимум.

– Розкажіть, як ви потрапили на шоу «Танці з зірками»? Усіх дуже цікавить це питання. Це було якесь анкетування, чи, можливо, кастинги?

– У минулому році я проходив кастинг, був присутній на перегляді танцюристів, танцював перед продюсерською командою, перед менеджерами, але мене не відібрали. Цього року компанія не проводила відкритий кастинг. Головний продюсер цього шоу, Володимир Завадюк, просто зробив публікацію у своїх «stories» в Інстаграм, моя дружина була підписана на нього, і мабуть, все-таки на початку вона навіть більше хотіла, щоб я потрапив до цього проекту. І поки я займався ремонтними роботами у студії, вона відправила мої фото та відео, команда зацікавилася, попросила більше фотографій. Потім мене попросили приїхати, вдруге запросили вже на зустріч із Надією Матвєєвою. І через день після цієї зустрічі у нас уже були перші зйомки, тому ми розцінили це, як позитивну відповідь на участь у проекті.

– Що тоді відчули, коли дізналися, що ви вже в шоу? Розуміли тоді, що це буде?

– Я передбачав, що буде дуже багато роботи, що мені доведеться раптово завершити все, що я робив в Олександрії, відкласти всі свої літні плани по студії, по своєму відпочинку, відкласти це все трохи далі і направити всі свої думки на підготовку до шоу, на тренування і просто на моральну підготовку.

– Це було так складно, як ви і думали, коли розпочинали тренування та підготовку? Чи все ж таки ви, як досвідчений танцівник, легко впоралися з підготовчим процесом?

– Чесно кажучи, я очікував, що буде набагато складніше, тому що я багато спілкувався зі своїми колегами-танцюристами, які працюють у складі інших пар. З багатьма з них я був знайомий до шоу, і вони всі казали, що в минулому проекті і раніше, вони просто всюди тренувалися, готуючи танці. Для мене це було просто неймовірно,і не скільки для мене особисто, скільки для зірки. Я розумів, що для людини, яка ніколи танцями не займалася, буде просто неможливо цілу добу проводити в тренуваннях. І я думав, що мені якоюсь мірою пощастило, тому що Надя Матвєєва дуже добре розуміла стилістику танцю, достатньо непогано як, знову ж таки, для людини, яка ніколи не займалася танцями. Вона вчила кроки, через декілька повторів ми могли вже виконувати деякі комбінації рухів, створюючи саме хореографію. Тому я думаю, що, дякуючи нашій спільній праці, ми не проводили добу в тренувальному залі. Нам вистачало 4-5 годин тренувань на день.

– Говорять, що Надія Матвєєва приїжджала до Олександрії влітку, і ви розпочинали тренування тут, у вашій студії. Чи правда це і як це було?

– Це правда, і для мене це теж був великий сюрприз. Після моєї поїздки в Київ, коли познайомився з Надією Матвєєвою, ми знали, що офіційні тренування від проекту мають розпочатися лише десь із середини серпня. Ми розуміли, що 25 серпня вже перший ефір і буде дуже мало часу для того, щоб нам «притертися» один до одного, трохи так би мовити розігнатися перед шоу. Вона сама виявила бажання приїхати до мене в Олександрію, щоб використати вільний час від зайнятості в своїх проектах. Я був вільний на той час. Тож вона проявила бажання приїхати сюди і просто освоїти основи танців, щоб потім було простіше в проекті.

– Цей процес притирання, звикання один до одного у вас легко, швидко пройшов? Яка взагалі людина Надія Матвєєва у повсякденному житті?

– Вона дуже проста, надзвичайно позитивна. Звичайно, як і у будь-якої людини, яка відповідально ставиться до чогось, у неї в процесі роботи можуть виникати якісь емоційні спалахи. Так було і в нас. Траплялися моменти емоційного прояву, моменти засмучення через те, що дещо не виходить одразу, але це трапляється з усіма людьми, тому я до цього ставився спокійно. Просто ми тренувалися дуже багато тут, поки були в Олександрії, по 7-8 годин на день. Звичайно, з перервою, але я розумів, що це дуже великий тиск і для неї.

– Будучи тут, в Олександрії, Надія Матвєєва щось говорила про наше місто? Можливо, воно їй сподобалося або навпаки?

– Їй сподобалося наше місто, тому що це був липень, місто було красиве, зелене і не перенасичене людьми. Вона дуже любить прогулянки пішки. Перші декілька разів я возив її до студії і назад, але потім Надія Матвєєва виявила бажання ходити пішки, тож вона мала час насолодитися нашим містом, його тишею і спокоєм. У порівнянні з Києвом, тут можна відпочити.

– Перший ефір на паркеті «Танців з зірками» – наскільки він був хвилюючим? Розуміємо, що хвилювалися, але в якому масштабі це було, якщо рахувати від 1 до 10?

– Я думаю, це було на 20. З незрозумілої для мене причини для нашої пари поставили дуже високу планку саме в танцювальному плані. Ми це чули постійно, з уст майже кожного. До першого ефіру ми підготували танго, і саме в танцювальному плані воно було дуже складним, дуже швидким, дуже насиченим хореографією. Було мінімум акторської гри, мінімум драматизму самої постановки, тобто це був чистий танець і, звичайно, було дуже складно готувати такий номер на перший ефір. Ми розуміли, що перший ефір не оцінюється і ніхто із пар не залишає проект, тому нам було трохи шкода, що такий сильний танець ми маємо показати вже на першому ефірі.

– Кожен танець – це новий образ. Який танець або образ вам найбільше сподобався із тих, що ви виконали на паркеті?

– Звичайно, перший – танго. Я обожнюю танго за його емоційність, але такої максимальної можливості проявити емоцію у нас не було, тому що були створені певні образи в танго, була певна ідея, і я мав бути дуже серйозним, так би мовити – ігноруючим. Тому повністю розкрити емоцію назовні не вдалося, але всередині в нас був просто ураган! Сподобався також наш останній танець – фокстрот, тому що це була така дуже драматична історія, Надіїна історія, в першу чергу, і дуже все було так сердечно, душевно.

– Судді бувають не завжди ласкаві. Вони не завжди хвалять пари, а часто і сварять. Що для вас було важливіше – що скажуть судді чи як проголосують глядачі?

– Для мене було важливим те, наскільки ми на паркеті покажемо те, на що ми здатні, як пара. Тому коментарі суддів, звичайно, нас десь підігрівали, десь стимулювали, але ми розуміли, що в цьому проекті кожен має робити свою роботу. Наша робота танцювати, а робота суддів полягає в тому, щоб вказати нам на наші помилки для того, щоб ми могли далі над ними працювати і стати кращими.

– Не зачіпали не зовсім приємні коментарі суддів?

– Після того, як ти вже зробив свою роботу на паркеті, ти просто знаходишся в такому задоволеному стані, що все вийшло так, як ти тренував, як ти задумав, тому всі ці коментарі просто накладалися зверху, як якесь доповнення. Не було такої кардинальної зміни в настрої – від ейфорії виконаної роботи до глибокого засмучення.

– Кожен образ у танці мав нести якусь свою емоцію. Чи важко було передавати ці емоції?

– Я по життю вважаю себе щирою людиною, і можливо не всім це приємно, адже я завжди кажу те, що думаю. Тому для мене особисто не було проблемою проявити свою емоцію. Ми не старалися перегравати, ми просто показували на паркеті те, що відчуваємо у цьому танці. Є певна ідея, наприклад, танець про рушник, чи останній наш фокстрот про кохання, чи те саме танго, чи самба – все мало свою історію. І поки ми тренуємо цей номер, уже по завершенню постановки дуже багато разів його повторюємо, і звичайно, шукаємо засоби вираження характеру, засоби вираження самої ідеї. Тому складно не було, адже це все було дуже натурально.

– Ви танцювали на паркеті, навколо вас було багато глядачів у залі, і ви розуміли, що на вас ще більше людей дивиться з екранів телевізорів. Відчувалася ця напруга, чи ви повністю віддавалися танцю?

– Коли танцюєш, ти про це не думаєш. Ти дуже зайнятий своєю внутрішньою роботою і своєю увагою до партнерки. Глядача ти бачиш лише тоді, коли виходиш на паркет.

– Є щось таке, за що вам, можливо, соромно, із того, що було на «Танцях з зірками? Можливо, щось вас дуже здивувало? Чи вам все вдалося?

– Я вважаю, що абсолютно все вдалося. Як для першого разу, ми впоралися з завданням на максимум. Звичайно, хотілося протриматися трохи довше, але ж ми розуміємо, що є цілий комплекс різних обставин, які впливають на твій результат.

– Вважаєте справедливим, що ви саме в цьому ефірі покинули проект, а не протрималися далі?

– Чесно кажучи, під час підготовки останнього танцю, враховуючи його емоційну подачу, ми не планували після цього номеру залишати ефір. Ми вважали його емоційно найсильнішим, до того ж ми почали вже достатньо добре один одного відчувати, як партнери, і рухи стали більш злагодженими, більш м’якими, з’явилася відповідність рухів до характеру танцю, тому ми вважали, що досить непогано прогресуємо, і в нас навіть думок таких не було, що ми можемо піти. Але так трапляється.

Ірина Гайдкук

(Далі буде)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: