Свято громади

09.08.2019 00:00:0012 переглядівАвтор: admin
/culture/10635-svyato-gromadi

277-му річницю відсвяткувала Головківка, друге за потужністю село Приютівської громади. Свою історію населений пункт веде від 1742 року, коли поселення Бешка було перейменоване у Головківку на честь місцевого козака Головка.

Щороку свій день народження головківська громада відзначає 2 серпня, на свято пророка Іллі. «У нас на території побудований храм пророка Іллі. І саме 2 серпня було відкриття, закладений перший камінь. І так приурочено, що саме 2 серпня щороку ми відзначаємо день села», – розповіла Тетяна Кузьменко, в.о. старости Головківського старостинського округу. 

Вперше день народження у Головківці відзначали з таким розмахом. На святі облаштували кілька локацій. Офіційна частина відбулася на стадіоні. Там Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев та в.о. старости Тетяна Кузьменко привітали почесних жителів села, вручили подяки та подарунки головківчанам за вагомий внесок у розвиток села. Настоятель Свято-Іллінського храму благословив свято та своїх прихожан.

Для жителів Головківки влаштували великий концерт – виступили артисти обласної філармонії. Свою майстерність продемонстрували місцеві таланти та спортсмени секції карате спортивного клубу «Спарта-17». 

Поруч стадіону для дітлахів організували батути, каруселі, атракціони та солодощі. Дорослі могли випробувати свою влучність у тирі. Аквагримери розмальовували малечі фарбами обличчя та руки, а художники та майстри Олександрійщини проводили майстер-класи для дітей та дорослих із розпису картин різними техніками.  На спортивному майданчику сильні духом і тілом змагалися у волейбол. Народні умільці облаштували виставку декоративних виробів та сувенірів. 

Кожен відвідувач мав чудову нагоду залишити спогад про свято в одній із численних фотозон. Був і великий напис зі словами «Я люблю Головківку», і живі скульптури, і навіть величезні білі крила, до яких дорослі і діти навіть вишикувалися у чергу, щоб зробити фотознімок.   

Свято зібрало, мабуть, усю Головківку та чимало жителів навколишніх сіл. Люди гуляли з дітьми, спілкувалися з друзями, зустрічали давніх знайомих. «Подобається нам жити тут, і свято чудове. Кожен рік ми приходимо на це свято»,  – зізналася місцева жителька Валентина Глущенко, яка прийшла на свято з маленькою донькою. 

Головківчани, котрі прожили усе життя у цьому селі, розповідали, як люблять його особливу атмосферу та доброзичливих сусідів.  «Я тут у господарстві (ТОВ «УкрАгроКом» – ред.) пропрацювала 40 літ. Я з Головківки не виїжджала. Я працювала і бухгалтером, і обліковцем, і завфермою, і завмайстернею. Я задоволена життям, якби мені тільки дав Бог здоров’я», – поділилася головківчанка Катерина Біляк. 

Багато людей приїхало на свято до Головківки з інших населених пунктів Приютівської громади та з Олександрії. Для гостей організували спеціальні автобусні рейси.  Дехто приїхав з самого ранку на вранішню службу у Свято-Іллінському храмі і залишився до самого вечора на головне святкування. «Все добре. Я, щоправда, перший раз тут, але все добре. Люди добрі, веселі, і свято таке гарне, зібрало всіх разом», – усміхаючись, додав олександрієць Віктор Кругленко. 

Родзинкою дня народження Головківки стало свято м’яса. Його у Приютівській громаді влаштували вперше. Дорослі і діти смакували шашлики та інші м’ясні наїдки від місцевих виробників. «Ідея свята, пов’язаного із м’ясом, у нас, напевне, виникло понад рік тому. Ми не могли вигадати, як це все буде відбуватися, яким буде його формат. І вже в  цьому році було трохи більше часу, щоб підготуватися. Спробуємо, якщо все цьогоріч піде добре, і людям сподобається, впевнений, що будемо кожного року святкувати фестиваль мяса під час святкування дня Головківки», – розповів ініціатор м’ясного свята, голова Приютівської громади Андрій Коломійцев. 

Гостей розважали веселими конкурсами із поїдання хот-догів та запальними танцями. Жоден із учасників конкурсної програми не залишився без смачних подарунків. Для усіх бажаючих влаштували конкурс з армреслінгу. Участь у ньому взяли і чоловіки, і жінки. Глядачі голосно підтримували конкурсантів оплесками. Музичний настрій вечора задав рок-гурт «Дефіцит» із каверами на хіти відомих виконавців. А завершили гучне святкування великий феєрверк та дискотека.

Ірина Гайдук.







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: