В Олександрії відкрилася виставка авторських вишивок

02.05.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10620-v-oleksandriyi-vidkrilasya-vistavka-avtorskikh-vishivok

Розказати про надзвичайний талант своєї підопічної та показати усім жителям Олександрії та району її роботи було ідеєю працівників територіального центру Олександрійського району.

Вишиті рушники, скатертини, наволочки, а також картини релігійної тематики –  усе це можна побачити, завітавши на авторську виставку майстрині з Олександрійщини.

Усього на виставці представлено близько 20 робіт Ніни Арсентіївни Косенко, але це лише маленька частина великої персональної колекції вишивальниці. Вишиває Ніна Косенко все життя – скільки себе пам’ятає, десь років з чотирьох. Жінка має багато робіт, вишитих хрестиком, болгарським хрестиком та гладдю. Серед них є і вишивки, виконані на домотканому полотні, яке майстриня власноруч ткала ще в юнацькі роки – ці роботи також можна побачити на виставці. У своїй роботі Ніна Косенко не використовує жодних схем – візерунки та орнаменти для своїх вишивок вона придумує сама. Незважаючи на поважний вік, Ніна Арсентіївна має відмінний зір і вишиває й досі без окулярів. Хоча вишивка – досить копітка робота, для Ніни Косенко це улюблена справа, відпочинок і розрада.

Як розповіли працівники територіального центру, Ніна Косенко свої роботи не продає – вони для неї, як діти, тому навіть для виставки майстриня віддавала свої вишивки неохоче. 

За словами директора районного терцентру, багато людей вже зацікавилося роботами майстрині Ніни Косенко, адже це велика рідкість, щоб вишивали у такому віці. 

«Ми стараємося, щоб наших підопічних побачили, адже серед них дуже-дуже багато талановитих. Зараз ми працюємо за програмою, мета якої –  зацікавити людей поважного віку, пробудити в них цікавість до життя після того, як вони вже вийшли на пенсію. Багато хто махнув рукою, мовляв, дожити б тільки до свого кінця. Ми таких людей знаходимо, як кажуть, «розворушуємо» їх і вони потім є прикладом для інших», – розповіла директор територіального центру соціального обслуговування Олександрійського району Наталія Білецька.

Побачити вишивки майстрині з Бутівського Ніни Косенко можна в Олександрійській районній бібліотеці за адресою: вулиця Шевченка, 66. Виставка працюватиме до 9 травня за графіком роботи бібліотеки. Вхід вільний.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: