В Олександрії відкрилася перша в місті квест-кімната «Таємниця фараона»

26.04.2019 00:00:0021 переглядАвтор: admin
/culture/10619-v-oleksandriyi-vidkrilasya-persha-v-misti-kvest-kimnata-taemnicya-faraona

«Не можна жартувати зі стародавніми силами, які владні згубити все живе на планеті, особливо якщо мова йде про Єгипет. Адже правителі великої Імперії у минулому славилися любов’ю до різноманітних проклять. Фараон Тутанхамон правив Єгиптом недовго, але перед смертю він встиг укласти угоду з богами, яка повинна воскресити його через тисячу років. Якщо ж воскресіння відбудеться, фараон отримає цілковиту владу над світом живих і світом мертвих. І тоді землю заполонять змії і скорпіони, жуки і жаби, а весь світ поглине темрява. Саме тому кожні тисячу років всі дослідники – археологи і єгиптологи, намагалися не допустити цього. Вони пробиралися до гробниці Тутанхамона у пошуках папірусу з заклинанням і мапи, яка б допомогла вибратися на волю».


Такою легендою зустрічає гостей цариця Стародавнього Єгипту на вході до квест-кімнати «Таємниця фараона» в Олександрійській бібліотеці для юнацтва. Урочисте відкриття таємничої кімнати з перерізанням стрічки відбулося 18 квітня. Першими, хто наважився розкрити таємницю фараона та врятувати світ, стали учні школи №9. 

«Квест-кімната «Таємниця фараона» – це саме те місце, де можна весело та з користю провести час зі своєю родиною, з коханою людиною. Ця квест-кімната створена за грантовим проектом. На сьогодні це найпопулярніша сучасна форма інтелектуального та культурного відпочинку молоді. Саме тут ми пропонуємо вам поринути у неймовірний та захопливий світ Єгипту, де можна відчути себе і археологом, і саме тими героями, перед якими постала найважливіша місія в житті – врятувати світ від темряви. Потрібно лише логічно мислити, діяти без остраху, бути дружніми та уважними, аби віднайти усі загадки, які саме вам залишили найкращі археологи, науковці, історики світу», – розповіла про новий вид дозвілля завідуюча бібліотекою для юнацтва Світлана Пріхно.


Оформлення нової квест-кімнати вражає своєю красою та таємничими деталями єгипетської історії. Тут є і справжня мумія, і піраміди, і написи на стінах та малюнки Стародавнього Єгипту. Напівтемрява та свічки додають загадковості і створюють трохи моторошну, але незабутню атмосферу.

У створенні та реалізації проекту квест-кімнати взяли участь волонтери та активні громадяни. «Взагалі підготовчий етап для відкриття квест-кімнати згуртував громаду міста, адже більшість зробили певний внесок для її облаштування, а її функціонування навіть з самого початку заохочує населення до саморозвитку, самореалізації, бажання пізнавати щось нове та цікаве», – додала Світлана Пріхно.


Серед тих, хто долучився до створення першої квест-кімнати в Олександрії, був відомий місцевий художник, іконописець, викладач Олександрійської дитячої художньої школи Олександр Охапкін, який власноруч змайстрував доволі реалістичну мумію, а також бюсти Тутанхамона та Сфінкса. Розписом стін та виготовленням інших атрибутів таємничої кімнати протягом трьох місяців займалися самі працівники юнацької бібліотеки.


Відвідувачі квест-кімнати «Таємниця фараона» мають лише за 60 хвилин відгадати усі загадки, щоб знайти вихід і вибратися на волю. Адже вхід у кімнату після початку квесту зачиняється на міцний замок. Учасники мають підключити всю свою уважність та кмітливість, щоб впоратися з цим нелегким, але надзвичайно цікавим завданням.

Стати учасниками захоплюючого квесту можуть усі бажаючі незалежно від віку. Записатися можна групою від 2 до 7 чоловік за телефоном для довідок (068)4615122, або завітавши безпосередньо до бібліотеки для юнацтва.


Згідно з умовою гранту, дана квест-кімната працюватиме безкоштовно протягом трьох наступних місяців з вівторка по суботу з 9:00 до 17:00.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: