ІІ етап конкурсу «Книгоманія» визначив кращого читача Олександрії (фото)

12.04.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10615-ii-etap-konkursu-knigomaniya-viznachiv-krashhogo-chitacha-oleksandriyi-foto

ІІ етап конкурсу «Книгоманія» визначив кращого читача Олександрії (фото)

Олександрійські семикласники змагалися за звання «Кращий читач Олександрії» на міському етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія». 2-го квітня у міській бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна щорічний конкурс зібрав десять юних читачів із різних шкіл міста. 

В Олександрії міський етап конкурсу дитячого читання «Книгоманія» зазвичай щороку проводиться в рамках тижня дитячого читання. Не став виключенням і 2019 рік. Конкурс «Книгоманія» був завершальним із багатьох заходів, які бібліотека для дітей проводила протягом тижня дитячого читання. Також у цьому році конкурс на пошук найкращого читача серед юних олександрійців співпав із Міжнародним днем дитячої книги. Його світ відзначає саме 2 квітня, у день народження відомого дитячого письменника Ганса Крістіана Андерсена.  

«У минулі роки у конкурсі брали участь учні 6-7 класів. На сьогодні умови цього конкурсу змінені і тепер змагаються тільки семикласники. Отже, у конкурсі беруть участь десять семикласників, які були переможцями першого туру – це кращі читачі мікрорайонів нашого міста та кращі читачі шкіл», – розповіла координатор конкурсу, завідувач бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна Лариса Овдієнко.

Серед учасників «Книгоманії» – дев’ять дівчат і один хлопчик із різних шкіл міста: Валерія Байсак,  Діана Близнюк, Анастасія Волошина, Аліса Димчук, Поліна Крисанова, Еліна Павліщева, Поліна Фатченко, Аліна Циганенко, Валерія Шулякова та Вадим Хілько. Діти презентували свої улюблені книги. За умовою конкурсу, твір не повинен бути із списку тих, що вивчаються за шкільною програмою. Також усі учасники надавали журі свої щоденники – це теж було однією з обов’язкових умов конкурсу. Крім презентації улюблених книжок, учасники брали участь і в додаткових конкурсах.

Оцінювали юних читачів п’ять досвідчених членів журі, серед яких були педагоги, журналісти та працівники закладів культури: Олена Колосовська, Олена Карпачова, Наталія Новіцька, Ірина Смородіна та координатор конкурсу Лариса Овдієнко.

На конкурсі дитячого читання діти здебільшого презентували художню літературу. Деякі твори були невідомі навіть членам журі. «Було досить цікаво. Наприклад, коли учасники презентували книги, які члени журі навіть не читали і хотіли б їх тепер почитати», – поділилася координатор Лариса Овдієнко.

Вразили журі і те, як учасники представляли улюблені твори. Діти проявили неабияку креативність під час презентації, тому обрати кращого серед юних читачів було дуже складно, розповіла одна з членів журі Олена Карпачова: 

«Я вже не перший рік беру участь у складі журі на конкурсі «Книгоманія» і щоразу діти чимось дивують нас, читають серйозні дорослі книги, можуть їх гарно презентувати. Обрати переможця досить важко, адже діти усі старалися, вони готувалися, хвилювалися, хтось показував буктрейлери, кінотрейлери.  Діти пов’язували прочитані твори з фільмами, і, до речі, порівняння завжди були на користь книг, а не фільмів. І що цікаво — діти спочатку читали книгу, потім вже дивилися фільм. Кожен намагався донести основну думку, в когось виходило краще, в когось гірше, хтось читав цитати з цих книг… Та загалом було приємно, що діти все-таки працювали».

Як не було складно  та журі обрали переможця. Кращим читачем Олександрії у цьому році стала учениця Ліцею інформаційних технологій Поліна Крисанова, яка у минулорічній «Книгоманії» посіла перше місце серед шестикласників, і пообіцяла перемогти і наступного року. Так і сталося — дівчина дотрималася своєї обіцянки. Найбільше юна олександрійка полюбляє читати фантастику, детективи, пригоди і, звісно, як майже кожна дівчина, романи про кохання. На конкурсі Поліна Крисанова представила  одну із останніх прочитаних нею книг, яка їй дуже сподобалась.

«Я презентувала книгу Марціна Щигельського «За синіми дверима». Презентувала я її у формі лялькового театру з пальчиковими ляльками. Ця книга про хлопчика, який потрапив з мамою в автоаварію. Після цього він довго відновлювався, а його мама залишалася у важкому стані, у комі. Потім цього хлопчика забрала до себе тітка. Там він не дуже подружився з сусідськими дітлахами і часто сварився з тіткою. Під час однієї із таких сварок він довго стукав у двері і потрапив у інший світ»,  – розповіла Поліна про книгу, яка принесла їй перемогу.

Після перемоги у міському етапі конкурсу «Книгоманія», Поліна Крисанова 25 квітня представлятиме Олександрію у Кропивницькому. Там дівчина боротиметься за звання «Кращий читач Кіровоградської області».

Головними подарунками для учасників конкурсу «Книгоманія» стали книги, адже саме вони є невід’ємною частиною життя кожного з конкурсантів. Окрім книг, кращу читачку Поліну Крисанову нагородили дипломом «Суперчитач міста Олександрія» та цінним подарунком. Усі інші учасники конкурсу також отримали сертифікати, які надала Національна бібліотека України для дітей.

Найкращою нагородою для досвідчених членів журі стало те, що у світі новітніх інформаційних технологій є діти, які поруч з  гаджетами і комп’ютерами важливе місце віддають саме книзі.

Юлія Пастух

Фото з фейсбук сторінки міської бібліотеки для дітей ім. Ю. Гагаріна







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: