В Олександрії весна розпочалася виставкою фіалок

15.03.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10613-v-oleksandriyi-vesna-rozpochalasya-vistavkoyu-fialok

В Олександрії весна розпочалася виставкою фіалок

Вже другий рік поспіль жителям нашого міста дарує весняний настрій неймовірна краса найніжніших квітів. У перші дні весни в Олександрії відкрилася виставка фіалок, яка дивувала своєю красою кожного, хто не пройшов повз цього квіткового різнобарв’я. 

Понад 150 сортів різних за кольором, формою та розміром фіалок милували очі олександрійців напередодні свята всіх жінок. З п’ятого по сьоме березня в Олександрійській бібліотеці для юнацтва працювала виставка цих неймовірно ніжних та гарних квітів. Зразки фіалок із своїх колекцій представили дві колекціонерки клубу «Олександрійські фіалки» Тамара Бугайченко та Антоніна Третяк. За словами колекціонерів, кількість фіалок на цьогорічній виставці перевищила асортимент попереднього року, але мета заходу та ж сама. 

«Після затяжних зимових днів так приємно подарувати людям радість і тепло тим, щоб організувати таку виставку та показати красиві квіти різних селекціонерів. Ці фіалки були запрограмовані на весняну виставку, на цвітіння саме у ці перші дні. Ми привезли колекцію нових сортів фіалок українських та зарубіжних селекціонерів. Нам дуже приємно, якщо цією виставкою змогли подарувати людям багато радісних емоцій, показавши, які насправді є ці фіалочки. Ми їх дуже любимо!», – поділилася голова клубу «Олександрійські фіалки» Тамара Бугайченко. 

Тамара Бугайченко вирощує фіалки вже близько восьми років. За цей час її колекція зросла більш ніж до 200 сортів, назви яких колекціонерка знає напам’ять. Копіткій, але улюбленій справі вирощування фіалок жінка присвячує майже весь свій вільний час і займається цим професійно. В її домі є окрема кімната для фіалок, Тамара ретельно обирає для них найкращий ґрунт та забезпечує правильне освітлення. 

Друга колекціонерка Антоніна Третяк, як вона сама про себе розповідає – колекціонер-початківець.  Її фіалкова колекція складається приблизно з 80 сортів. У цій колекції є і перша фіалка, з якої почалося квіткове захоплення. Та жінка не збирається зупинятися на досягнутому. В її планах – постійне поповнення колекції. Антоніна впевнена, що для цих тендітних квітів необхідні особливі умови.

«Умови для фіалок потрібно обов’язково створювати, оскільки якщо цього не робити, фіалка буде цвісти, але не так яскраво. Те, що їй потрібно, як і будь-якій рослині – належне освітлення, своєчасний полив та добрий ґрунт. Якщо усі ці умови дотримувати, то вона вас буде радувати яскравим цвітінням довгий час. Це таке хобі, яке вимагає дуже багато терпіння і вільного часу, але воно того варте», – поділилася Антоніна Третяк.

Хоча жінка і стверджує, що у справі вирощування фіалок вона любитель, відрізнити один сорт від іншого Антоніна може з легкістю.

«Спочатку, коли Тамара Бугайченко називала сорти цих квітів, я дивувалась: «Як ви їх всі запам’ятовуєте?». А зараз я навіть по формі листя, по формі самої розетки знаю, що це за сорт, адже усі вони дуже різні», – розповіла Антоніна Третяк.

Під час роботи виставки своїм досвідом олександрійські колекціонерки поділилися і з місцевими жителями. 6-го березня для всіх бажаючих флористки провели майстер-клас, де детально розповідали про те, як садити фіалки та як їх правильно вирощувати. 

Протягом трьох днів олександрійці мали змогу не тільки помилуватися красою фіалок на виставці, а й придбати зразки тих сортів, які найбільше сподобалися. Можливо, через деякий час свої неповторні колекції фіалок представить ще більше поціновувачів цих чудових квітів.

Юлія Пастух





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: