Письменники літературного об’єднання «Степ» презентували свою творчість та шукали нові таланти

11.03.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10612-pismenniki-literaturnogo-obednannya-step-prezentuvali-svoyu-tvorchist-ta-shukali-novi-talanti

Письменники літературного об’єднання «Степ» презентували свою творчість та шукали нові таланти

1 березня олександрійці зустрілися з письменниками та поетами рідного краю. На зустріч до міської бібліотеки завітали чотири представники Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Степ»: голова об’єднання Ольга Полевіна, редактор журналу «Степ» Олександр Архангельський, донька Віктора Погрібного Ольга Погрібна та олександрійська письменниця Наталія Фесенко. Метою візиту письменників Кіровоградщини було не тільки познайомити жителів Олександрії зі своєю творчістю, а й знайти серед олександрійців нових талановитих авторів.

Кіровоградське обласне об’єднання «Степ» існує вже 80 років. Серед членів літоб’єднання є і письменники-аматори, які роблять перші кроки в літературі, і відомі письменники, автори багатьох книжок. До числа авторів «Степу» входять також і письменники з Олександрії, такі як Наталія Фесенко, Олександр Штанько та багато інших. Літоб’єднання «Степ» – це кузня для Спілки письменників України. 

Головна мета обласного літоб’єднання – знайти нові таланти, дати можливість їм розвиватися та подарувати світу нові імена. 

«Не всі знають, що у спілці письменників близько 30 членів на всю область – це професійні письменники, а в літоб’єднанні останній квиток, який я видавала -112-й номер. Це далеко не всі люди, які пишуть. Творчі здібності є у багатьох, але більшість з них ми просто не знаємо. Я впевнена, що є багато людей, які пишуть, отож хочу їх знайти та простягнути їм руку. Наше літоб’єднання покликане допомогти їм, надати необхідні рекомендації, допомогти з редагуванням, оскільки буває треба зробити зовсім трохи – і засяє, як алмаз, новий автор», –  розповіла голова Кіровоградського обласного об’єднання «Степ» Ольга Полевіна. 

Твори письменників літоб’єднання публікуються на окремих сторінках двох газет, а також у журналі «Степ», з яким письменники ознайомили олександрійців. Однойменне видання виходить двічі на рік невеликим тиражем – приблизно 300 примірників. Журнали не передплачуються і не продаються, а одразу після публікації розсилаються до бібліотек області.  

«Мета публікацій журналу – показати наших земляків-сучасників, адже ми зовсім не знаємо своїх поетів. Він майже на 97% складається із місцевих авторів. Ми хочемо звернути увагу читачів на цей журнал. Вчителям-мовникам він стане у нагоді для уроків літератури рідного краю. Тут гарний підбір матеріалів, і поезії, і прози, і публіцистики. У журналі є такі рубрики: «Проза», «Поезія», «Пам’ять» – у нас багато літераторів, яких вже немає з нами, і якщо не ми, то хто їх згадає. Ми також працюємо з літературним музеєм імені Карпенка-Карого, беремо звідти матеріали, якщо немає у нас. Ще в нашому журналі є рубрика «Школа майстерності», адже кожному поету чи письменнику не завадить почитати критичні статті і подивитися, які зауваження, розбір твору і т.д. Тобто журнал дуже різносторонній і націлений на наших авторів», – пояснила голова літоб’єднання Ольга Полевіна.

Під час зустрічі в Олександрійській міській бібліотеці, представники літоб’єднання «Степ» та автори однойменного журналу читали слухачам свою поезію та прозові твори, а Ольга Погрібна презентувала останню книгу свого батька Віктора Погрібного, яка вийшла вже після його смерті. 

Юлія Пастух




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: