Маленькі олександрійці відзначили Хеловін під час містичного карнавалу

09.11.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10594-malenki-oleksandrijjci-vidznachili-khelovin-pid-chas-mistichnogo-karnavalu

Містичне свято Хеловін відзначили в останній день жовтня в Олександрійській дитячій бібліотеці імені Юрія Гагаріна. Популярне в останні роки свято зібрало у цьому році повну залу гостей. На захід завітали діти, які постійно відвідують бібліотеку, а також усі бажаючі маленькі жителі міста та їхні батьки.

«Традиційно вже не перший рік проводимо карнавал до дня Хеловіну і діти  з великим задоволенням беруть у ньому участь, адже для кожної дитини перевтілитися в якогось персонажа – дивніше і казковіше не придумаєш! Вони щодня виконують домашні завдання та роблять те, що потрібно, а тут один день, який вони можуть просто повеселитися і втілити свої якісь бажання, отримати нові позитивні емоції, ну і, звичайно, добре провести час і відпочити», – зазначила бібліотекар Олександрійської міської бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна Наталія Дмітрієва.

Красиві та моторошні костюми, маски і грим  діти  готували самі або з допомогою батьків. Дітлахи перевтілювалися у найрізноманітніших персонажів , яких вони бачили по телевізору або про яких читали в книжках.

Під час театралізованого дійства маленьких гостей свята розважали працівники бібліотеки в образах негативних, але дуже веселих героїв популярних книжок.

«Цього разу ми також не відходили від літератури, оскільки бібліотека і книга тісно пов’язані.  Для сценарію ми брали таких літературних персонажів, як  Кікімора, Опудало із «Чарівника Смарагдового міста», Чахлик Невмирущий та інші. Під час заходу ми намагалися заохотити дітей як до літератури, так і до веселого, цікавого та змістовного дозвілля», – поділилася Наталія Дмітрієва.

Долучитися до свята Хеловіна змогли і маленькі гості заходу. Хлопчики та дівчатка у яскравих костюмах позмагалися в різних іграх та вікторинах, а також взяли участь у тематичних конкурсах.

«Одним із незвичайних конкурсів був «Зберемо Чахлика Невмирущого». Були в нас окремі частинки скелету, окремі кісточки із ламінованого паперу, які діти повинні були зліпити докупи. Крім того дітям дуже подобається конкурс «Мумія», який ми вже не вперше проводимо. Оскільки одним із головних персонажів свята також була Мумія, яка з добром ставилася до дітей, вона і провела цей веселий конкурс. Обиралися декілька дітей із залу і один з іншого робив мумію», – розповіла  бібліотекар.

Окрім звичайних конкурсів, до свята Хеловіна проводився  конкурс на кращий хеловінський гарбуз. У ньому взяли участь декілька дітей, які власноруч створили з гарбузів світильники Джека та отримали за це подарунки.

У проведенні заходу бібліотекарям допомагали й активні відвідувачі з літературно-ігрової студії «Дивограй», які спеціально до цього свята вивчили та виконали танець. Під запальну музику з головними персонажами заходу потанцювали і маленькі гості.

Від такого містичного дійства у дітлахів залишилось безліч яскравих вражень.

Традиційно не обійшлося дитяче свято і без частування. Усіх гостей заходу пригощали тематичними солодощами – смачним печивом у вигляді пальців Баби Яги, яке спеціально для Хеловіну напекла команда винахідливих бібліотекарів.

На згадку про чарівне свято Хеловіна дітлахи фотографувалися разом із головними персонажами.

Юлія Пастух




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: