«Жінка і політика»: проект «Жіночий кластер завершився підсумковою неконференцією

05.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10587-zhinka-i-politika-proekt-zhinochijj-klaster-zavershivsya-pidsumkovoyu-nekonferencieyu

Наприкінці вересня завершився проект «Жіночий кластер. Місце мого успіху», який вчив жінок з Олександрійського району бути успішними. Проект реалізовувався громадською організацією «Олександрійський гендерний інформаційний центр» за фінансування благодійного фонду «Рівність і взаємоповага». Протягом останніх трьох місяців 15 учасниць обирали напрямки, за якими вони б хотіли далі розвиватися, після чого особисто спілкувалися зі своїми менторами під час подорожі до Світловодська та набиралися досвіду у своїх успішних наставниць.

Фінальним акордом проекту «Жіночий кластер. Місце мого успіху» стала «НеКонференція», де учасниці та їхні ментори зібралися разом, щоб зруйнувати стереотипи щодо традиційної ролі жінки. Підсумковий захід проекту відбувся у сучасному популярному форматі спілкування «World cafe» («Світове кафе»), де жінки обмінювалися думками за окремими столами. Кожна група учасників провела своєрідну ділову гру. Вони обрали хранителя теми – менторів, які працювали з жінками. Ними стали  депутатка обласної ради Ірина Чемерис, президент благодійного товариства «Олександрійський районний благодійний інформаційно-консультативний центр» Тетяна Шоколова та голова громадської організації «Березівчанка» Анжела Зіненко.

 «Учасниці нашого проекту взяли участь у дискусійному просторі у форматі «НеКонференції», де вони активно обговорювали те, наскільки живучі стереотипи щодо традиційної ролі жінки – кухня, сім’я, діти. На сьогодні ще підтверджені життям такі стереотипи, що чоловік – це гаманець, а жінка – це Барбі, берегиня, але жодним чином вона не може брати участь у політичному житті країни, приймати важливі політичні рішення. Але, як показала наша дискусія, – життя іде вперед, і ці стереотипи вже відживають своє», – розповіла голова правління ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» Надія Чуянова про підсумковий захід проекту.

Остання зустріч в рамках проекту «Жіночий кластер. Місце мого успіху» відкрила очі усіх його учасниць на можливості сучасної жінки, а також дала впевненість в тому, що і сільська жінка може брати активну участь як в громадському, так і у політичному житті.

«Наше уявлення зовсім змінилося про жінку як політика, адже ми звикли до того, що зі стародавніх часів жінка була домогосподаркою, чоловік здобував харчі, а жінка готувала їжу. Але зараз все змінилося. З часом ми дійшли до подій Революції гідності. Стільки на політичну арену вийшло жінок-політиків, про яких ми раніше не знали! Жінка зараз не повинна займатися тільки домашніми справами, не повинна стояти на місці, вона має йти далі. За статистикою, в Україні дуже мало жінок-політиків порівняно з європейськими країнами. Тому нам, сільським жінкам, можна бути політиками не тільки на місцевому рівні, а йти далі, і стати політиком з великої літери» – поділилася враженнями одна з учасниць проекту з Червоної Кам’янки Галина Бевз.

Жінки Олександрійщини вважають, що проект «Жіночий кластер» допоміг їм розкрити свої можливості, а знання, які вони отримали під час заходів, забезпечать їм успішне майбутнє.

«Цей проект допоміг мені розкрити саму себе, тому що коли спілкуєшся з людьми, які дійсно досягли якогось успіху та мають вдалу кар’єру, ти розумієш, що книги з підприємництва – це добре, але коли ти не проходиш цього на практиці, це дорівнює нулю. Тому після цього проекту, особливо після знайомства з нашими менторами, я поставлю собі якусь ціль і в першу чергу сама собі доведу, що я щось можу. Я впевнена на сто відсотків, що ті знання, які я отримала на проекті, є великою базою для того, щоб з завтрашнього дня починати впроваджувати усе це на практиці. Я знаю, що ці всі знання дають мені велике майбутнє!», – впевнена бібліотекар з с. Ясинуватка Наталія Хуторна, яка відвідала всі заходи проекту «Жіночий кластер». Наталія планує використати отримані знання для розвитку своєї теперішньої діяльності, та здійснити свою заповітну мрію: «Ці знання я хочу пов’язати зі своєю роботою, оскільки працюю бібліотекарем і моя мрія – вивести свою бібліотеку на значно вищий рівень. Тому вже є мета створити свою організацію та попрацювати з проектом. Мрію організувати на базі своєї бібліотеки центр, де ми будемо вивчати англійську мову, і думаю, що ці знання мені допоможуть в цьому».

По закінченню проекту кожна з п’ятнадцяти учасниць отримала сертифікат про успішне проходження навчання з лідерства, комунікації та самореалізації. «Якщо жінка всерйоз планує зайнятися громадською діяльністю, наші сертифікати підтвердять те, що вона уже має відповідний багаж знань з цього питання і може стати як тренером під час проекту, так і залучатися до якихось партнерських проектів», – зазначила голова правління ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» Надія Чуянова.

Проект «Жіночий кластер. Місце мого успіху» показав, що жінки на Олександрійщині надзвичайно активні. Керівники проекту сподіваються, що «Жіночий кластер» стане впевненим стартом у подальшій успішній діяльності кожної з жінок.


Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: