В Олександрії відбувся перший бейблейд-турнір

27.09.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10585-v-oleksandriyi-vidbuvsya-pershijj-bejjblejjd-turnir

Понад 80 маленьких олександрійців стали учасниками першого в місті бейблейд-турніру. Бейблейд – це сучасна дзиґа, яку створили ще наприкінці 90-х років за мотивами однойменного мультсеріалу, але найбільшої популярності іграшка набула нещодавно. Саме через популярність бейблейдів у працівників дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна виникла ідея провести такі незвичайні змагання. «Турнір виник сам по собі, оскільки іграшка бейблейд – найпопулярніша серед дітей віком від 5 до 14 років. Щодня вони приходять до нас у бібліотеку, грають бейблейдами в аренах, на підлозі, на столах. Діти між собою організовували міні-турніри і неодноразово пропонували нам провести бейдлейд-турнір. Надходили заявки і від мам, які також дома за цим щодня спостерігають, тому і ми вирішили організувати перший міський турнір бейблейдів» – розповіла бібліотекар дитячої бібліотеки для дітей ім. Ю. Гагаріна Наталія Дмітрієва, яка і організувала змагання.

У турнірі брали участь дошкільнята та учні місцевих шкіл. Змагання проходили у трьох вікових категоріях: наймолодші – від 5 до 8 років, потім бейблейдери 9-10 років, та найстарші гравці – 11-12 років. Змагалися у турнірі переважно хлопчики, але у чоловічій команді була і одна найсміливіша дівчинка, якій не вдалося пройти у фінал, та вона все одно показала гарний результат.

Учасники змагалися по парах на спеціальній арені, яку бібліотеці подарував один з місцевих дитячих магазинів. Битва бейблейдів складалася з 3-х турів, починаючи з відбіркового та закінчуючи фінальним. «В кожному турі було по 3 раунди, і за кожен раунд учасники отримували очки. Якщо бейблейд вилітав з арени або перший зупинявся – гравець програвав. Якщо їхній бей зривався, розсипався на запчастини, як вони кажуть – за це суперник отримував 2 бали. Потім за висновками цих балів , які складалися у фіналі, ми визначали наших переможців» – пояснила Наталія Дмітрієва.

Охочих позмагатися бейблейдами було значно більше, ніж міг вмістити бібліотечний зал. Всім взяти участь у турнірі, на жаль, не вдалося, але були й такі, які стали учасниками випадково. «Були такі учасники, які прийшли просто поспостерігати. Вже не було місць і вони не були записані, і одного такого хлопчика взяли замість того, який був записаний і не прийшов. Він пройшов у фінал і отримав перше місце» – розповіла організатор Наталія Дмітрієва.

Щоб кожен присутній в залі краще бачив бій, який проходив на невеличкій спеціальній арені, усі змагання бейблейдів проектувалися на великий екран. Як розповіла організатор турніру Наталія Дмітрієва, дитячим емоціям не було меж і за кожного учасника діти дружньо вболівали. Це надихало гравців та надавало їм сил.

Кращі гравці бейблейд-турніру посіли перші, другі та треті місця у своїй віковій категорії. Ними стали: Артюх Давід, Сібірцев Данііл, Смішко Тімур, Тарнавський Єгор, Азаров Нікіта, Мороз Дмитро, Степаненко Денис, Козатчук Богдан.

Кожен переможець отримав у подарунок іграшки та солодощі, а переможцям дісталися новенькі бейблейди. Призи для маленьких учасників надали місцеві спонсори, які захотіли подарувати дітям краплинку щастя.

Організатори турніру запевняють – якщо такий ажіотаж на бейблейди буде й надалі, то в наступному році вони проведуть ще один турнір, де вже зможе взяти участь кожен бажаючий.



Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: