Роботи власними руками: в Олександрії діє гурток з робототехніки

21.09.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10583-roboti-vlasnimi-rukami-v-oleksandriyi-die-gurtok-z-robototekhniki

Роботи власними руками: в Олександрії діє гурток з робототехніки

Вже другий рік поспіль на базі міських бібліотек працює гурток «Roboclub», де юні олександрійці вчаться збирати роботів за допомогою конструктора «LEGO». На таких розвиваючих заняттях школярі можуть не тільки навчитися власноруч створювати різноманітних роботів, а й погратися ними зі своїми друзями.

Конструктор «Лего», ноутбук та безмежна дитяча фантазія. За допомогою цих інструментів в олександрійських біблотеках діти майструють найрізноманітніших роботів, починаючи від простих моделей, які рекомендує «LEGO», і закінчуючи власною фантазією. На гуртку юні олександрійці вчаться не тільки збирати роботів, а й програмувати їх.

«Компанія «LEGO випускає як прості набори, такі як ««LEGO СITY», де можна збирати конструктор різних моделей із чоловічками, так і більш наукові, в яких можна збирати навіть корисних для суспільства роботів. Коли я навчався, то ми збирали роботів-морсоходів, які могли допомогти людям в реальному житті. Тут ми навчаємось програмувати роботів від найпростіших задач, наприклад, щоб робот міг  їздити по чорній лінії і збирати кульки лише деякого кольору. Також навчаємося складати й ігрові моделі роботів, які можуть поїздити, пострибати та постріляти. Як правило, роботи керуються пультом керування. Є й такі, які програмуються на виконання лише однієї задачі. Для цього є ігрове поле, на яке ставиться робот, і він повинен виконувати конкретні умови» – пояснив керівник гуртка «Roboclub» Дмитро Майбенко.

Заняття з робототехніки, які на перший погляд повинні цікавити тільки хлопців, відвідують і дівчатка. Дмитро Майбенко розповів, що бували випадки, коли на заняття приходили взагалі одні дівчата. Відвідують «Roboclub» переважно школярі 8-9 років.

«Це непоганий вік для такого заняття, адже саме в цьому віці вони відкриті для нового, а далі вже починаються комп’ютерні ігри, і їм вже не вистачатиме часу, щоб просто сісти, замислитися і щось зробити своє. Треба хотіти цим займатися. Якщо дитина не хоче, то вже в більш старшому підлітковому віці до цього дитину не залучити» – зазначив керівник гуртка Дмитро Майбенко.

Зазвичай уроки робототехніки проходять легко і весело, школярам все вдається, але інколи малеча потребує допомоги у конструюванні, розповідає викладач Дмитро Майбенко: «Конструювання інколи дається дуже тяжко, тому що в інструкціях трапляються складні моменти, складні конструкції. Наприклад, бувають гусениці, які потрібно збирати для робота-всюдихода. У них складна модель, і дітям буває складно їх збирати, тому я допомагаю їм в цьому».

Записатися до робоклубу можуть усі бажаючі школярі. У цьому навчальному році гурток також почав працювати і з групами продовженого дня.

Заняття з робототехніки безкоштовні і проходять за встановленим розкладом у п’ятьох бібліотеках міста: у дитячій бібліотеці імені Юрія Гагаріна та у бібліотеках-філіях № 5, № 7, № 10 та № 12.

Заняття з робототехніки проводяться в рамках проекту «Добродій» за підтримки Міжнародної організації з міграції та за фінансування Європейського Союзу.


Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: