Щорічна благодійна акція зібрала понад 50 школяриків з Олександрії

07.09.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10581-shhorichna-blagodijjna-akciya-zibrala-ponad-50-shkolyarikiv-z-oleksandriyi

Щорічна благодійна акція зібрала понад 50 школяриків з Олександрії

Напередодні 1-го вересня у бібліотеці для дітей ім. Ю. Гагаріна провели вже традиційну благодійну акцію «Школярик». У ній взяли участь 55 олександрійських школярів з родин, які перебувають у складних життєвих обставинах.

П’ять років поспіль дитяча бібліотека імені Юрія Гагаріна спільно з міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді допомагають школярам підготуватися до нового навчального року. Для них організовують веселе, але не менш пізнавальне свято, а також обов’язково готують корисні у навчанні подарунки.

У цьому році бібліотечна зала була повністю заповнена гостями, адже багато юних олександрійців завітали на свято разом зі своїми батьками, дідусями та бабусями, а деякі взяли з собою молодших братиків та сестричок. У благодійній акції взяли участь ті діти, які зараз найбільше потребують допомоги у підготовці до школи. Це діти з багатодітних сімей, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також школярі з родин переселенців та ті, чиї батьки захищають країну у зоні АТО.

Розважальну програму для юних гостей підготували винахідливі бібліотекарі. За основу театралізованого дійства взяли книгу одного з відомих казкарів. «Сьогодні у нас казка за мотивами дитячого письменника Михайла Мокієнка «Як Баби Яги казку рятували». Наш акторський склад переповнений негативними персонажами, але вони доволі таки добрі, адже борються за добру справу – рятують казку і повертають її до життя. Адже казка живе тоді, коли її читають і коли пишуть нові казки. А ми, бібліотекарі, обов’язково повинні залучати наше підростаюче покоління до читання, до книги. Отже Баби Яги, три сестри, намагалися прищепити дітям любов до читання, врятувати казку і знайти щось казкове і в нашому буденному житті», – розповіла бібліотекар дитячої бібліотеки ім. Ю.Гагаріна Наталія Дмітрієва.

Допомагали культпрацівникам розважати дітлахів вже постійні помічники із літературно-ігрової студії «Дивограй», що діє при дитячій бібліотеці. Це група активних читачів, які приходять до бібліотеки не тільки читати книги, але й брати участь у підготовці та проведенні свят для інших дітлахів. Цього разу талановиті дівчата самі підготували і виконали сучасний танець.

Обов’язковою частиною розважальної програми для школярів стали рухливі ігри та конкурси.

Захід напередодні навчального року в цьому році провели у рамках проекту «Добродій».

«Ми використовуємо і костюми, які нам надали в рамках проекту «Добродій», і апаратуру, й ігровий інвентар, адже сьогоднішній захід проходить саме в рамках цього проекту. Сподіваємося, й на наступний рік буде продовження цього гранту і ми проводитимемо такі заходи. Та, можливо, що новий якийсь виграємо. Надіємося на нові успіхи, тож будемо плідно працювати», – зазначила завідувач бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна Лариса Овдієнко.

Приємним завершенням свята стали подарунки. Кожному школярику представники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді подарували необхідне у навчанні шкільне приладдя.


Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: