Велосипедом через всю Україну за унікальним маршрутом

27.06.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10576-velosipedom-cherez-vsyu-ukrayinu-za-unikalnim-marshrutom

Велосипедом через всю Україну за унікальним маршрутом

Учитель та дослідник із Приютівської територіальної громади розпочав науково-просвітницький велопробіг «Вовчанськ-Рені 2018». Разом із двома колегами –  Віталієм Дубовим із Кіровоградського району та Віталієм Галатом із  Компаніївського району – голова Олександрійського відділу українського географічного товариства, Леонід Балацький, вирішив здійснити подорож на велосипедах через всю Україну.

Свою велоподорож дослідники розпочали 21-го червня і планують завершити її  2-го липня. Дванадцять днів під палючим сонцем троє мандрівників подорожуватимуть Україною, дотримуючись власного, унікального маршруту.

 «Маршрут у нас дуже своєрідний –  із Харківської області через Центральну Україну до Одеської області. Його унікальність в тому, що за таким маршрутом ще ніхто не проїжджав. Крайня північно-східна точка – це с. Дегтярне у Вовчанському районі, потім поїдемо через Харків, Полтаву, Кременчук, Олександрію, Кропивницький, Первомайськ, Одесу і, звичайно, виїдемо на самий Дунай, де побачимо вісім лиманів і озер, і, звичайно, Вилкове ми відвідаємо, де знаходиться всім відома українська Венеція. Закінчиться наш велопробіг містечком Рені. Загальна протяжність велопробігу, якщо враховувати усі варіанти кілометражу, 1260 км», – поділився планами голова Олександрійського відділу УГТ Леонід Балацький.

Здійснити такий довготривалий велопробіг дослідникам Кіровоградщини допомогли їхні громади, які забезпечили своїх представників не тільки традиційними вишиванками та футболками, а й найголовнішими атрибутами подорожі – новими велосипедами. 

 «Ми звернулися кожен до своєї територіальної громади і кожна громада купила своїм представникам велосипед, – пояснив Леонід Балацький. –  Це дуже важливий момент, адже велосипеди, на яких ми їздили, витримують тільки в межах області, а щоб проїхати Україною, потрібен новий велосипед». Необхідне екіпірування дослідник з Олександрійщини отримав завдяки допомозі Приютівської об’єднанної територіальної громади.

Для Олександрійщини велопробіги Україною вже не новина. Свою першу подорож на велосипеді Леонід Балацький здійснив сам ще вісім років тому. «У 2009 році я вже здійснив такий велопробіг один із північної точки Грем’яча до Чорного моря – це був перший велопробіг. На наступний 2010 рік був здійснений велопробіг із крайньої східної точки України – Міловський район с. Червона Зірка (зараз Рання Зоря), і закінчився він у Закарпатській області містечком Чоп (с. Соломонове). Взагалі, кожного року ми з хлопцями здійснюємо велопробіги по річках Кіровоградської області, і саме хлопці підштовхнули мене до ідеї, щоб іще раз поїхати через Україну, а я запропонував такий новий діагональний маршрут», – розповів Леонід Балацький. Він також відкрив невеличку таємницю, що одночасно з велопробігом представники Олександрійського відділу географічного товариства запланували ще один, не менш цікавий проект – штурм двохтисячників у Карпатах.

Під час цьогорічного велопробігу «Вовчанськ-Рені 2018», мандрівники планують зібрати багато науково-дослідницького матеріалу і, можливо, встановити рекорд, адже за словами Леоніда Балацького, жодна людина ще тричі не перетинала Україну від краю до краю.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: