Фестиваль «Повір у себе» розкривав таланти особливих маленьких олександрійців

08.06.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10571-festival-povir-u-sebe-rozkrivav-talanti-osoblivikh-malenkikh-oleksandrijjciv

Фестиваль «Повір у себе» розкривав таланти особливих маленьких олександрійців

31 травня Олександрійська бібліотека для дітей ім. Ю. Гагаріна разом із міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували фестиваль дитячих талантів «Повір у себе». Цей фестиваль вже став традиційним для нашого міста. Організатори проводять його ще з 2012 року. Перший тур проходить навесні, другий – восени.  Це незвичайний фестиваль, адже в ньому свої таланти демонструють особливі маленькі олександрійці – дітки з інвалідністю.

Сьомий рік дитяча бібліотека збирає у своїх стінах талановитих особливих дітей Олександрії. Кожного року фестиваль «Повір у себе» проходить у теплій творчій атмосфері. Його прикрашають не тільки яскраві виступи маленьких учасників, а й їхні щирі посмішки, адже окрім демонстрації власних талантів, вони також весело проводять час. Допомагають їм у цьому працівники бібліотеки, які щороку  готують веселу театралізовану програму. У цьому році на фестивалі діти поринули у чарівний світ казки з яскравими персонажами, де добро завжди перемагає зло. «До нас на свято завітали такі казкові герої, як Червона Шапочка, Шапокляк, Маша і Ведмідь, а також всім відома Баба Яга, яка спочатку робить зло, а потім все ж таки її тягне на щось добре. Ця казка була доброю та вчила дітей вірити в себе, у свої сили та у свої можливості», – розповіла бібліотекар дитячого інтернет-центру Наталія Додатко.

Протягом всього свята гарний настрій дітям створювали також веселі ігри та конкурси. Проводили їх чарівні герої казок, а дітлахи із задоволенням брали в них участь. Також на маленьких олександрійців чекав сюрприз із чарівною скринькою, яку дітям відкрили казкові персонажі. «Магічна скринька, яку несла Червона Шапочка до своєї бабусі – це скринька добра, віри та надії. Вона була чарівною, і коли діти заглядали у цю скриньку та бачили вогник, вони вірили в себе, в добро, в справедливість і почувалися дуже щасливими», – пояснила бібліотекар Наталія Додатко.

Кожного року до участі у фестивалі залучаються талановиті користувачі бібліотеки, а також різні творчі колективи міста. Своїми виступами вони допомагають діткам з обмеженими можливостями розкритися та бути більш впевненими у собі. Особливим дітям зазвичай не вистачає сміливості та віри в себе, хоча більшість із них наділені неабиякими талантами. На фестивалі спочатку запрошені танцювальні та вокальні колективи показують власні вміння, а потім передають естафету головним гостям свята. На цьогорічний перший тур фестивалю «Повір у себе» запросили маленьких вихованців місцевого вокального гурту «Universal Аrt», які співали для гостей чудові пісні.

Серед особливих діток уцьому році також виявилося багато талантів. Декілька сміливих хлопчиків та дівчаток наважились розповісти вірші. Неабиякими акторськими здібностями дивував Володя Одєгов, який дуже емоційно прочитав гумореску, а талановита красуня Катя Кулішова зворушливо проспівала ліричну пісню – її чарівний голос не залишив байдужим жодного в залі. Мама дівчинки, Олена Кулішова, вважає, що такі творчі заходи дуже важливі для їхніх особливих діток. «Такі фестивалі допомагають нашим дітям розкритися. Після всіх цих заходів вони починають показувати свої таланти – розповідають вірші, співають пісні. Завдяки таким фестивалям, у наших дітей ніби виростають крила за спиною, це їх надихає, вони сповнюються позитивною енергією та позитивними емоціями. Це важливо для них, адже кожен день схожий на інший, а такі свята – прекрасні та надзвичайно важливі. Я дуже вдячна дівчатам, які працюють у бібліотеці, за такі заходи, які дійсно потрібні нашим дітям!»

У кінці свята за свою сміливість особливі талановиті дітки отримали подарунки, а потім усі разом фотографувалися на згадку. Попереду ціле літо до наступного туру фестивалю, і, можливо, восени розкрити у собі таланти зможе значно більше дітей.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: