Олександрійський район здобув перемоги на «Калиновому співі – 2018»

24.05.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/culture/10568-oleksandrijjskijj-rajjon-zdobuv-peremogi-na-kalinovomu-spivi-2018

Гран-прі XXVII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» здобув хоровий колектив «Піснелюби» студентів комунального вищого навчального закладу «Олександрійський коледж культури і мистецтв», керівник Наталія Стрельник. Фестиваль-конкурс відбувався 19-20 травня у обласній філармонії, в місті Кропивницькому.

Традиційно фестиваль зібрав найсильніші творчі колективи всієї області та різних регіонів України. Зокрема, цього року завітали представники Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської, Херсонської та Чернігівської областей.

«Перший фестиваль відбувся в першу річницю Незалежності України і за цей час «Калиновий спів» став справжньою візитівкою Кіровоградської області», – зазначив на відкритті перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко.

На фестивалі згадали Валентину Пращур – засновницю «Калинового співу», яка стала ідейним і практичним натхненником цього дійства. Пам’ять видатного працівника культури регіону згадали хвилиною мовчання та теплими словами подяки за її невтомну тривалу працю на ниві культури.

Виступи колективів першого фестивального дня продовжувались до пізнього вечора, адже 33 учасники фестивалю презентували по два-три номери.

Журі фестивалю конкурсу визначилось із переможцями у номінаціях, серед яких є і олександрійські колективи.

Диплом І ступеню – у народного аматорського хорового колективу «Хлібодар» Новопразького селищного будинку культури № 2 Олександрійського району, керівник Вікторія Хода. Після виступу колективу, схвальну оцінку рівня мистецької майстерності колектив отримав від членів журі та особисто народної артистки України Антоніни Червінської, яка особливо тепло відгукнулась на яскравий співочий талант Сергія Андрейченка – соліста хору.

Переможцями у номінації «Краще сценарно-режисерське вирішення та оригінальність презентації» стали одразу декілька регіонів Кіровоградщини і, в тому числі, Олександрійський район.

Від обласної організації профспілки працівників культури «Приз глядацьких симпатій»  здобув також колектив «Піснелюби» Олександрійського коледжу культури.

В номінації «Народний спів» диплом ІІІ ступеню здобув народний аматорський хоровий колектив «Веселка» Олександрійського міського палацу культури.

Текст і фото Віктора Голобородька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: