Єврофест в Приютівській громаді

17.05.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10565-evrofest-v-priyutivskijj-gromadi

Щорічний єврофестиваль «Олександрійщина святкує День Європи» відбувся 11 травня у Приютівській об’єднаній громаді. У ньому взяли участь більше 70 учнів зі шкіл Олександрійського району. Цього року єврофест провели на базі Цукрозаводського НВК та присвятили цьогорічному Дню Європи. Фест організували у форматі бар-кемпу.

Оксана Демченко, директор районного Центру дитячої і юнацької творчості говорить, що цей фестиваль став традиційним для громад району. «Єврофестиваль «Олександрійщина святкує День Європи», досить давній і традиційний. Ми вже більше 12 років відзначаємо зустріччю євроклубівців. Це приблизно щороку до двадцяти делегацій. Діти з задоволенням проїздять. Спілкуються, беруть участь у заході. Дізнаються більше про країни Європи, під час підготовки до заходу».

Районний єврофестиваль розпочався із самого ранку. Школярів привітали представники районної влади, селищні та сільські голови, а також заступник голови Кіровоградської ОДА, новообраний голова Приютівської громади Андрій Коломійцев.

«Україна відзначає День Європи починаючи з 2003 року. І з кожним роком він має все більше значення для розвитку нашої держави, нашої України. Тому що рівно рік тому Україна отримала визнання у більшості країн світу. Ми отримали безвізовий шлях у світ. Це не просто можливість з нашим паспортом поїхати кудись за кордон без отримання додаткового дозволу, без отримання візи. А це визнання нашої країни як повноцінного представника європейського співтовариства».

Голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко закликала юних олександрійців стати активними учасниками створення нової держави. «Я вважаю, що у нас є підстави вірити у те, що Україна стане рівноправною країною в європейській спільноті. Що ми побудуємо заможну країну із розумними і трудолюбивими людьми»

Після офіційної частини учні змагалися у знанні особливостей країн Європи та представляли свої творчі досягнення. Школярі взяли участь у заходах одразу на декількох локаціях: арт-майстерні декоративно-прикладного мистецтва, танцювальному флеш-мобі «Парад країн», виставці світлин «Країни Європи моїми очима», виставці малюнків та селфі-зоні. На виставці народних умільців дитячі гуртки представили картини з бісеру, вишиті картини та рушники.

Головним елементом фестивалю став квест «Крокуємо Європою». Під час проходження шести станцій команди школярів заробляли бали, відповідаючи на питання щодо культури європейських країн: казок, музики, архітектури, кухні, прапорів та видатних особистостей. Переможців квесту нагородили під час церемонії закриття єврофесту.

19 травня відбудеться обласний єврофестиваль, де Олександрійщину представлятимуть євроклубівці Добронадіївської загальноосвітньої школи. Цей євроклуб називається «Меридіан» і є найактивнішими наразі зі схожих об’єднань у районі. Євроклубівці «Меридіану» представляли район на Всеукраїнському Дні землі, брали участь у відзначенні Дня міжкультурного діалогу, здобули третє місце серед 47 учасників у проекті Єврокарта.

Ірина Гайдук, Павло Чайко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: