В Новопразькій громаді урочисто відкрили сквер Миру

17.05.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10564-v-novoprazkijj-gromadi-urochisto-vidkrili-skver-miru

8 травня у селищі Нова Прага на Олександрійщині відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення. Головною подією стало відкриття скверу Миру.

Урочисте відкриття провели о восьмій вечора. Участь у заході взяли місцеві жителі, ветерани, молодь, голова Олександрійської РДА Богдан Куруп, Новопразький селищний голова Ольга Горбенко, представник Олександрійської районної організацій Української спілки ветеранів Афганістану Олексій Банул.

Богдан Куруп, голова Олександрійської районної держадміністрації, який обраний головою Новопразької об’єднаної громади згадав на відкритті про значення для кожного слова «мир».

«Сьогодні, 8 травня, Пам’ять – це не просто частина історії, пам’ять про цю війну – це наша совість, це наша біль. Ця пам’ять не підвладна часу і завжди з нами. І сьогодні ми з вами зібрались щоб згадати і вшанувати тих людей, які віддали своє життя за нашу рідну землю. Тих людей, хто мужньо боровся на фронтах. Тих людей, хто сумлінно працював у тилу всіх, хто кожен день наближав перемогу . саме сьогодні, 8 травня в День пам’яті та примирення ми відкриваємо в селищі Нова Прага ми відкриваємо сквер миру. Для всіх жителів селища, для його гостей, він завжди буде нагадувати про те, що дорожчої ціни ніж життя, яке було віддане за мир, немає і не може бути».

Олексій Банул, вчитель історії, ветеран афганської війни згадав імена новопразців, які загинули в АТО, віддавши свої життя за те, щоб на їх рідній землі був мир і сьогодні не лунали постріли.

«Хочу долучитися до тих теплих, сердечних слів вітань, які пролунали в честь Дня пам’яті примирення. Я хотів сказати в цей день слова шани і подяки і висловити свої співчуття родинам загиблих в АТО – Артему Пойді і Максиму Озерову. А також рідним Олександра Ковтуна».

Ветеран далекої вже для нинішнього покоління афганської війни, побажав віднайти кожному шлях до миру і чистого неба над всією Україною.

У центрі скверу з молодих дерев встановили колону з ліхтарем і білими голубами нагорі, що символізує мир на планеті. На постаменті колони вибито рядки поетеси Наталії Карпової із проханням, щоб в Україні запанував мир.

Пам’ять загиблих захисників України вшанували хвилиною мовчання.

Після цього діти випустили в небо жовті й блакитні кульки, а в кінці заходу виклали зі свічок слово «МИР» перед колоною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: